Încă o dramă în Italia! A murit un antrenor legendar

Vicentiu Dinescu   
in Fotbal international
29/03/2018, 10:54
Încă o dramă în Italia! A murit un antrenor legendar

Legendarul antrenor italian Emiliano Mondonico, restras din activitate în 2012, a murit în această dimineaţă la vârsta de 71 de ani, după o luptă crâncenă cu o tumoare canceroasă care a durat şapte ani.

Emiliano Mondonico a jucat fotbal pe postul de extremă la echipele Cremonese, Torino, Monza şi Atalanta Bergamo. Şi-a început cariera de antrenor la Cremonese, alături de care a reuşit o performanţă istorică, promovarea în prima ligă din Italia în 1984, după o pauză de 54 de ani.

Mondonico a antrenat numai în Italia

Emiliano Mondonico a continuat să profeseze în Italia la formaţiile Como, Atalanta Bergamo, Torino, SSC Napoli, Cosenza, AC Fiorentina, AlbinoLeffe şi Novara. Cea mai mare performanţă a sa este câştigarea Cupei Italiei cu Torino în sezonul 1992-1993.

Ştirea MOMENTULUI

Liverpool – PSG 3-2. Firmino le aduce victoria „cormoranilor” în meciul serii din Champions League. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×