Sport

Italia, echipa fără golgheter! Immobile, Chiesa și Insigne se bat să fie cei mai buni marcatori la Euro 2020

Italia și-a schimbat stitlul de joc la Euro 2020, propune un fotbal total, iar Ciro Immobile, Federico Chiesa și Lorenzo Insigne par gurile de foc ale lui Roberto Mancini.
09.07.2021 | 16:09
Italia echipa fara golgheter Immobile Chiesa si Insigne se bat sa fie cei mai buni marcatori la Euro 2020
Italia și-a schimbat stitlul de joc la Euro 2020, propune un fotbal total, iar Ciro Immobile și Lorenzo Insigne par gurile de foc ale lui Roberto Mancini. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Parcă pentru prima dată în istoria sa, ”squadra azzurra” nu mai are un atacant despre care să spui cu mâna pe inimă că este un adevărat golgheter.

Toată lumea se pune în slujba echipei, iar golurile vin de unde te aștepți mai puțin, cele 12 reușite de la acest turneul final fiind semnate de nu mai puțin de șase fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Immobile și Insigne, luptă în doi pentru golgheterul Italiei la Euro 2020

Italia este clar una dintre surprizele plăcute de la Euro 2020, iar Ciro Immobile, Federico Chiesa și Lorenzo Insigne sunt văzuți cu cele mai mari șanse de a cuceri titlul onorific de golgheter al echipei la finalul competiției.

După ce a punctat câte o dată în primele două jocuri din grupă, Immobile se părea că va fi marcatorul de rasă din lotul Italiei, însă atacantul lui Lazio a arătat că s-a integrat perfect în strategia gândită de Mancini și s-a pus în slujba echipei creând spații pentru coechipierii săi.

ADVERTISEMENT

Rămas cu cele două goluri din faza grupelor, Ciro Immobile este cotat în continuare cu prima șansă la a fi golgheterul ”squadrei azzurra” la Euro 2020, Unibet oferindu-i o cotă de 3,50 înaintea finalei cu Anglia.

Rezervele lui Mancini contează enorm

Imediat în spatele lazialului vin cei doi jucători care asigură atacul din flancuri. Lorenzo Insigne și Federico Chiesa, acesta din urmă fiind starul Italiei în fazele eliminatorii, sunt la egalitate cu o cotă de 4,00. Ambii au câte două reușite și pot da lovitura dacă înscriu în finala de pe Wembley.

ADVERTISEMENT

Următoarele două variante ale ”squadrei azzurra” pentru titlul de golgheter la Euro 2020 sunt ceilalți jucători care au reușit să puncteze de câte două ori, deși nu sunt titulari. Este vorba de Manuel Locatelli, care a profitat în startul competiției de accidentarea lui Marco Verratti, și Mattia Pessina.

Ambii fotbaliști au cotă la Unibet de 7,00, însă șansele lor sunt mult mai mici pentru că este de așteptat ca selecționerul Roberto Mancini să-i țină pe bancă în startul marii finale, așa cum a făcut pe parcursul întregii competiții.

ADVERTISEMENT

Barella, șanse utopice

Ultimul jucător care și-a trecut numele pe lista marcatorilor Italiei, Nicolo Barella, are o cotă la Unibet de 31,00, și este ultimul care ar putea răsturna calculele. Mijlocașul Inter este omul care a deschis drumul ”squadrei azzurra” spre semifinale cu golul de 1-0 în fața Belgiei.

Italia și Anglia se vor întâlni, duminică, de la ora 22:00, în finala de la EURO 2020. Ambele echipe au trecut prin momente dramatice în drumul spre finală. Italia a învins Spania la loviturile de departajare, în timp ce Anglia a profitat de un penalty controversat pentru a elimina Danemarca.

Cele două echipe s-au întâlnit de 27 de ori până acum, iar Italia a reușit să câștige 11 dintre acestea. În schimb, Anglia s-a impus de 8 ori, iar alte 8 partide s-au terminat la egalitate. Începutul nu a fost ușor pentru italieni, care nu au câștigat niciodată în primele opt partide contra Angliei. În schimb, în perioada recentă Italia stă mult mai bine, britanicii având un singur succes în ultimele șapte confruntări.


  • (P) 7,00 este cota UNIBET ca Manuel Locatelli să fie golgheterul Italiei la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: