News

Italia extinde măsurile restrictive pentru persoanele care vin din România. Noua dată anunțată de Guvernul de la Roma

09.08.2020 | 15:40
Italia extinde masurile restrictive pentru persoanele care vin din Romania Noua data anuntata de Guvernul de la Roma
ADVERTISEMENT

Dată fiind intensificarea crizei Covid-19 din țara noastră, Italia a decis să prelungească obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România.

Printr-un decret publicat la 8 august în Gazeta Oficială, autoritățile de la Roma informează că prelungesc carantina pentru persoanele care au fost în România sau Bulgaria şi intră în Italia.

ADVERTISEMENT

Conform acestor reglementări, aceste persoane au obligația să sune autoritățile sanitare și să se izoleze timp de 14 zile la propriul domiciliu după intrarea pe teritoriul acestei țări.

Italia a prelungit măsurile restrictive pentru persoanele care vin din România. Care e noua dată

Luni bune la rând, Italia a fost epicentrul pandemiei de coronavirus la nivel mondial, cu zeci de mii de îmbolnăviri zilnice și mii de decese raportate de Garda Civilă.

ADVERTISEMENT

Cu sub 300-400 de cazuri noi pe zi, Italia consideră România o ţară cu risc ridicat din punct de vedere epidemiologic, date fiind cele 1.000-1.300 de contaminări pe zi.

În acest context, pentru a evita declanșarea unor noi focare de Covid-19, autoritățile de la Roma au hotărât să prelungească până pe 7 septembrie obligația de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu ţara noastră.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să facă românii dacă ajung în Italia

La intrarea în Italia, persoanele din România vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

Din ultimul decret legislativ mai reiese faptul că unele regiuni pot introduce măsuri suplimentare de prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

ADVERTISEMENT

În această situație este Regiunea Lazio, care a hotărât să testeze pe cât posibil, românii care sosesc cu autocarele din România. Iniţial, testarea era voluntară şi a fost organizată în gara Tiburtina, scrie Mediafax.

Recent, în urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

Nu doar românii au interzis la accesul fără restricții în Italia. Autoritățile de la Roma mențin și restricțiile de intrare în ”Cizmă” pentru persoanele care provin din 13 țări care nu aparțin Uniunii Europene și care prezintă un risc major de exportare virusului.

Acestea sunt Republica Moldova, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herzegovina, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicana.

ADVERTISEMENT