News

Italia impune vaccinarea obligatorie angajaţilor din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă

Noi măsuri în Italia pentru oprirea pandemiei. Autoritățile au decis extinderea obligativității de vaccinare. Mai multe categorii de angajați trebuie să se imunizeze împotriva noului coronavirus.
15.12.2021 | 16:02
Italia impune vaccinarea obligatorie angajatilor din educatie administratie politie armata si servicii de urgenta
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Italia au decis să înăsprească măsurile privind vaccinarea împotriva noului coronavirus, astfel că, începând de acum, mai multe categorii de persoane vor fi obligate să se imunizeze împotriva acestei infecții, conform deciziei luate de oficialități.

Așadar, vaccinarea devine obligatorie pentru angajații din educaţie, administraţie, poliţie, armată şi servicii de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Obligativitatea vaccinării pentru mai multe categorii sociale în Italia

Această decizie vine după ce guvernul italian a decis deja să extindă obligativitatea vaccinării încă de la sfârșitul lunii noiembrie.

Astfel, conform deciziei luate acum, pe lângă medici, asistenți și personalul care lucrează în spitale, vor fi obligați să se vaccineze și profesorii, polițiștii, soldații sau pompierii.

ADVERTISEMENT

Totodată, reamintim faptul că angajații din sistemul medical erau forțați să se imunizeze dacă vor să își păstreze slujbele încă din luna aprilie, iar acum ei trebuie să primească și cea de-a treia doză, având în vedere valabilitatea de nouă luni a certificatului verde.

În cazul în care există persoane care nu se vor supune acestor obligații, ele trebuie să cunoască și riscurile la care vor fi supuse.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre faptul că aceștia nu numai că pot fi amendați cu până la 1000 de euro, dar vor avea și salariile suspendate.

Măsuri tot mai dure în Italia. Doar vindecații sau vaccinații pot merge la cinema și cu autobuzul

Restricțiile din Italia au început să fie tot mai dure în contextul în care apărut și varianta Omnicron, iar numărul de cazuri a început să crească.

ADVERTISEMENT

Astfel, de săptămâna trecută puteau merge la restaurant, la cinema, club sau pe stadion, la meciuri, doar persoanele care s-au vaccinat sau care au trecut prin boală.

De asemenea, doar persoanele cu certificat verde pot călători cu mijloacele de transport în comun.

Totodată, tot pentru a limita răspândirea virusului s-a decis și vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 12 ani, iar aceasta va începe de mâine.

Mai trebuie precizat și faptul că în ultimele 24 de ore autoritățile sanitare din această țară au transmis că au fost aproape 21.000 de noi infectări, în ziua precedentă.

Totuși, numărul decedaților este mult mai mic față de cel al infectațiilor și în ziua de marți au murit 120 de persoane din cauza infecției cu coronavirus.

ADVERTISEMENT