News

Italia, îngenuncheată din nou de coronavirus! S-au înregistrat peste 50.000 de decese

23.11.2020 | 21:32
Italia ingenuncheata din nou de coronavirus Sau inregistrat peste 50000 de decese
ADVERTISEMENT

Deși populația răsufla ușurată la gândul că tot ce a fost mai greu a trecut, Italia se confruntă din nou cu o situație critică din pricina răspândirii virusului SARS-COV-2. Potrivit datelor transmise de autoritățile sanitare, în cursul zilei de luni, 23 noiembrie a fost depășit pragul de 50.000 de decese asociate acestei maladii.

De altfel, ministrul Sănătății a lansat încă din weekend un avertisment pentru cetățeni, pe care i-a îndemnat să respecte în continuare distanțarea fizică și toate celelalte măsuri impuse în vederea limitării răspândirii agentului patogen.

ADVERTISEMENT

Ar fi o eroare gravă să lăsăm garda jos”, a transmis Roberto Speranza, în condițiile în care secțiile de Terapie Intensivă nu au scăpat de presiune după trecerea primului val al pandemiei. În plus, spitalele italiene se confruntă cu o lipsă acută de personal calificat pentru tratarea pacienților infectați.

Italia, puternic afectată de valul doi al pandemiei. Peste 50.000 de persoane au fost răpuse de COVID

Autoritățile sanitare din Italia au raportat în cursul zilei de luni 630 de decese suplimentare înregistrate în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul total al persoanelor ucise de această maladie a ajuns la 50.453, dintre care 15.000 s-au stins după data de 1 septembrie.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 22.930 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, un bilanț în scădere față de cel din ziua precedentă, când au fost anunțate 28.337 de infectări. Trebuie spus, însă, că în intervalul 22-23 noiembrie au fost prelucrate 148.945 de teste, spre deosebire de ziua precedentă, când s-au efectuat 188.747.

Cu o populaţie de aproximativ 60 de milioane de locuitori, Italia devine cea de-a șasea țară din lume care înregistrează peste 50.000 de decese, după Statele Unite, Brazilia, India, Mexic şi Marea Britanie. Are, însă, una dintre cele mai îmbătrânite populații și nenumărate carențe în sistemul de sănătate, mai ales în regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

Potrivit Eurostat, Italia are cea mai ridicată medie de vârstă a populaţiei naţionale din întreaga Uniune Europeană, 46,3 ani (conform statisticilor din 2018), în timp ce vârsta medie din cele 28 de state membre este de 43,1 ani.

Presiunea pusă pe secţiile de Terapie Intensivă rămâne constantă chiar și după trecerea primului val al pandemiei, în pofida creşterii numărului de paturi, iar spitalele se confruntă cu o lipsă de personal calificat.

ADVERTISEMENT

Potrivit celor mai recente date furnizate de autorități, 34.279 de persoane infectate cu noul coronavirus care sunt spitalizate în momentul de față (+234 în ultimele 24 de ore). Dintre acestea, 3.801 se confruntă cu forme grave ale bolii și se află la ATI (+43 în ultimele 24 de ore).

ADVERTISEMENT