News

Italia își închide granițele pentru persoanele provenite din 13 țări cu o rată ridicată de infecții cu COVID-19

10.07.2020 | 09:05
Italia isi inchide granitele pentru persoanele provenite din 13 tari cu o rata ridicata de infectii cu COVID19
ADVERTISEMENT

Italia a decis, joi, să-și închidă granițele pentru persoanele provenite din 13 țări ale lumii cu o rată ridicată a cazurilor de infectare cu COVID-19.

Pentru multe săptămâni la rând focarul principal de infecție cu noul coronavirus, Italia nu mai vrea să riște o nouă criză sanitară și a luat decizii diplomatice severe.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Roma a luat o hotărâre cruntă pentru persoanele din 13 țări care se confruntă cu o rată ridicată de îmbolnăviri în această perioadă a pandemiei.

Italia și-a închis granița pentru cetățenii din 13 țări cu multe cazuri de COVID-19

Cu 240 de mii de cazuri de infecții cu noul coronavirus și aproape 35 de mii de decese, Italia își ia măsuri de precauție pentru un posibil val secund de infectări.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 9 iulie, Italia şi-a închis frontierele pentru cetățenii care sosesc din 13 ţări, printre care și cei din Republica Moldova. Deocamdată, România a fost ferită de măsura italienilor.

Este vorba de Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a anunțat Ministerul italian al Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

În opinia oficialilor de la Roma, aceste țări sunt considerate regiuni cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus, relatează Reuters.

Cum explică autoritățile italiene măsura

De asemenea, persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a mai precizat ministerul Sănătății italian. În paralel, Italia a luat și măsura anulării tuturor zborurilor din și înspre cele 13 țări amintite în lista de mai sus.

ADVERTISEMENT

”La nivelul întregii lumi, pandemia este în cea mai acută fază. În acest moment nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în toate aceste luni complicate. De aceea am ales calea care presupune cea mai mare precauţie”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza.

În ultima zi de raportare a evoluției pandemiei, Agenția pentru Protecția Civilă a anunțat 12 decese în ultimele 24 de ore, în scădere față de 15 în ziua precedentă, în timp ce cazurile noi au crescut la 229 de la 193.

ADVERTISEMENT