Sport

Italia, marea favorită din Grupa A la Euro 2020! Cine amenință ”squadra azzurra”

Grupa A de la Euro 2020 are o mare favorită la start, naționala Italiei, dar echipa lui Roberto Mancini trebuie să fie atentă pentru a nu avea surprize.
11.06.2021 | 17:41
Italia marea favorita din Grupa A la Euro 2020 Cine ameninta squadra azzurra
ADVERTISEMENT

”Squadra azzurra” nu ar trebui să întâmpine probleme cu câștigarea grupei, mai ales că adversarele sunt echipe fără mari pretenții: Elveția, Turcia și Țara Galilor.

În plus, italienii beneficiază și de avantajul de a juca toate cele trei partide pe Stadio Olimpico din Roma, în timp ce celelalte formații vor fi nevoite să joace și la Baku.

ADVERTISEMENT

Grupa A de la Euro 2020, sub dominația Italiei

Italia începe ca mare favorită Grupa A de la Euro 2020 și pe lângă avantajul terenului propriu vine după serie incredibilă în preliminarii, acolo unde a obținut 10 victorii din tot atâtea meciuri.

În urmă cu cinci ani, ”squadra azzurra” și-a câștigat grupa, a trecut de Spania în optimi, dar s-a oprit în sferturi după un thriller cu Germania încheiat după nouă serii de lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

Doi ani mai târziu, italienii trăiau una dintre cele mai mari drame ratând calificarea la Mondiale. Acum, trupa lui Roberto Mancini încearcă să revină în lumea bună a fotbalului european și are șansa de a arăta că o nouă generație de excepție a ieșit la suprafață. De aceea e și văzută favorită la primul loc în grupă, cu o cotă de 1,50 la Unibet.

Pericolul numit Turcia

Pentru acest turneul final, Mancini a făcut un lot echilibrat în care și-au găsit locul și jucători cu experiență precum Sirigu, Bonucci, Chiellini sau Immobile, dar și starurile din noul val precum Donnarumma, Barella sau Chiesa.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Italiei crede că naționala sa nu ar trebui să fie pusă printre favoritele la câștigarea trofeului, dar a spus că întotdeauna va fi presiune pentru a câștiga și își dorește să reușească o nouă performanță de top pentru peninsulari.

Însă, ”squadra azzurra” va trebuie să fie atentă și să nu cadă în plasa că are o grupă ușoară. Turcia se află într-o creștere constantă în ultimii doi ani (7,00 cotă la Unibet pentru locul 1), Elveția are un lot experimentat (5,75 cotă la Unibet pentru câștigarea grupei), iar Țara Galilor poate fi oricând o nucă tare pentru oricine (cotă 13,00 la Unibet pentru prima poziție în grupă).

ADVERTISEMENT

Mourinho o vede pe Italia în semifinale

După ce a semnat cu AS Roma, Jose Mourinho a anunțat că va fi cu ochii pe Italia la Euro 2020 pentru a-și vedea viitori elevi. Leonardo Spinazzola și Bryan Cristante sunt cei doi jucători ai romanilor care au prins lotul lui Mancini. A mai fost convocat și Lorenzo Pellegrini, dar acesta s-a accidentat și va rata turneul final.

”Italia are o naţională cu un mix bun, cu jucători experimentaţi, care ştiu să câştige. Va fi o naţională puternică. Roberto Mancini este un antrenor experimentat. E pregătit şi a arătat în preliminarii cât de bun este. Echipa s-a îmbunătăţit mult sub conducerea lui.

Italia are jucători talentaţi, cu bune cunoştinţe tactice, astfel că pot juca în diferite moduri. Roberto le-a oferit mai multă calitate în atac. E greu să-i găseşti o slăbiciune şi cred că va ajunge în ultimele patru”, a prezis Mourinho.


  • (P) 1,50 este cota UNIBET ca Italia să câștige Grupa A de la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: