News

Italia menține carantina obligatorie pentru români! Până când a fost prelungită măsura

10.08.2020 | 11:57
Italia mentine carantina obligatorie pentru romani Pana cand a fost prelungita masura
ADVERTISEMENT

Având în vedere creșterile alarmante ale cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus înregistrate în ultimele zile, românii care doresc să călătorească în Italia nu vor scăpa prea curând de obligativitatea plasării în carantină pentru 14 zile.

Guvernul din Peninsulă a decis să prelungească măsura valabilă pentru cetățenii tuturor statelor care prezintă în momentul de față un risc ridicat din punct de vedere epidemiologic. Decretul publicat în cursul zilei de sâmbătă, 8 august în Gazeta Oficială impune, totodată, persoanelor în cauză să apeleze autoritățile sanitare.

ADVERTISEMENT

La intrarea în Italia, acestea vor completa un formular cu adresa şi numărul de telefon la care vor fi verificate periodic. Premierul Conte speră ca astfel să evite importarea unor noi cazuri de COVID-19 și, implicit, o criză precum cea din ultimele luni.

Italia prelungește carantina obligatorie pentru români. Măsura rămâne până în septembrie

Concret, până pe data de 7 septembrie, toți românii care intră pe teritoriul Italiei vor rămâne izolați la domiciliu timp de 14 zile și vor fi verificați de autoritățile sanitare, pe baza datelor furnizate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie spus că în unele regiuni pot fi introduse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii virusului. Una dintre acestea este Regiunea Lazio, care a hotărât să testeze românii sosiți din țară cu autocarele.

Iniţial, testarea era voluntară şi se organiza în gara Tiburtina. În urma unor suspiciuni apărute în presa din Peninsulă privind încercările repetate ale conaționalilor noștri de a evita controalele, au fost organizate puncte de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru amatorii de croaziere

În schimb, amatorii de croaziere vor putea reporni de la 15 august, cu condiția să respecte o serie de reguli cât se poate de clare. Înainte să urce la bordul vaselor, turiştilor li se va măsura temperatura, iar autorităţile sanitare pot decide în orice moment să supună testelor orice persoană care prezintă simptome specifice noului coronavirus.

În forma sa actuală, decretul menţine restricţiile de intrare în Italia pentru persoanele care provin din 13 state non-europene cu risc major din punct de vedere epidemiologic. Acestea sunt: Republica Moldova, Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herzegovina, Chile, Kwait, Macedonia de Nord, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie să lăsăm garda jos şi să irosim eforturile” depuse până acum. Înţeleg că tinerii ar dori să revină la viaţa de noapte, însă trebuie să se comporte responsabil. Miza o reprezintă sănătatea persoanelor iubite”, a avertizat premierul Conte.

ADVERTISEMENT