News

Italia plânge după muncitorii români. Ministrul Teresa Bellanova se va întâlni de urgență cu ambasadorul României în Italia

04.04.2020 | 23:59
Italia plange dupa muncitorii romani Ministrul Teresa Bellanova se va intalni de urgenta cu ambasadorul Romaniei in Italia
ADVERTISEMENT

Italia și Germania sunt disperate, după ce muncitorii sezonieri care lucrau în agricultură în aceste două țări s-au întors în România.

Italia plânge după muncitorii români

Conform Digi 24, ministrul italian al agriculturii Teresa Bellanova vrea să găsească o variantă, de urgență, prin care România să permită plecarea muncitorilor sezonieri din România spre Italia. Mai bine de 25% din numărul total de muncitorii sezonieri din Italia sunt români.

ADVERTISEMENT

În primă fază, din cauza epidemiei de coronavirus, toate țările și-au blocat granițele și sectorul agricol sau al construcțiilor au rămas în aer.

Ulterior, după ce lucrurile s-au calmat, Comisia Europeană a dat undă vedere deplasărilor în interiorul Uniunii Europene pentru muncitorii din agricultură și pentru cei din sistemul sanitar.

ADVERTISEMENT

Aceste măsuri nu ar fi de ajuns pentru Italia, susține Bellanova: „Suntem în contact cu diverse țări, luni mă voi întâlni cu ambasadorul român în Italia. Coridoarele permise de UE nu sunt suficiente. Trebuie să găsim soluții de la o țară la alta și lucrăm pe acest front”.

Peste 100.000 de muncitori sezonieri s-au întors în România, în urma epidemiei de coronavirus, însă acum Italia are nevoie disperată de acești oameni. Rămâne de văzut în ce condiții va accepta România să-și deschidă granițele pentru un parteneriat cu Italia.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să găsim acorduri cu țările din estul Europei, pentru a putea permite întoarcerea sezonierilor în agricultura din Italia.

Cu aceste țări trebuie să căutăm și un plan pentru a garanta siguranța și sănătatea muncitorilor, astfel că atunci când vor ajunge în țările lor de origine sa nu fie băgați în carantină”, a explicat, la rândul său, Ettore Prandini, președintele Coldiretti, o asociație de asistență din agricultura italiană.

ADVERTISEMENT

Majoritatea românilor întorși în țară în luna martie, aproximativ 250.000, au făcut acest gest pentru că au rămas fără locuri de muncă.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Garsonieră de 15 metri pătraţi,
Garsonieră de 15 metri pătraţi, "cu patul sub masă", scoasă la vânzare cu 143.000 de euro, preţ redus. Afaceri cu imobiliare în Milano
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Pericool la graniță: Dacă Ucraina cade, urmează Moldova
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Ce religie are Cătălin Măruță. A fost botezat la fel ca părinții lui
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere....
Bianca Drăgușanu a îmbrăcat o bluză transparentă și și-a lăsat sânii la vedere. Ultimele intervenții estetice pe care și le-a făcut
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura...
Concurentul de la Românii au talent pe care nimeni nu-l va uita: „Singura șansă a fost să-L simt pe Dumnezeu”