Cum vrea Italia să ajungă la Mondial?! "Asta-i soluţia"

Italia, CM 2018, Rusia, Peru, exclusa

FIFA ar putea exclude o naţională de la Campionatul Mondial din 2018, iar italienii sunt în extaz şi visează să fie invitaţi la competiţia din Rusia.

"Italia ar putea merge la Mondial!", scriu cei de la Corriere dello Sport. Italienii speră la un miracol după ce presa din Peru a admis că naţionala lor ar putea fi exclusă de la turneul final din Rusia. 

Motivul este implicarea politicului în fotbal. Guvernul peruvian vrea să treacă federaţia de fotbal în subordinea ministerului, lucru interzis cu stricteţe de forul mondial. FIFA penalizează foarte dur aceste implicări ale politicii în fotbal. 

"Dacă Peru va fi eliminată, Italia ar putea fi chemată în locul ei" 

"Daca Peru va fi eliminată, Italia ar putea fi chemată în locul ei. Asta-i soluţia. Şi o să îi mulţumim deputatului Paloma Noceda, cel care vrea ca federaţia peruviană să treacă în subordinea guvernului", scriu jurnalistii italieni.

Danemarca a profitat de o asemenea conjunctură în 1992. Nordicii au participat la Campionatul European din 1992 în locul Yugoslaviei, naţiune care nu a putut evolua la Euro din cauza războiului. Atunci, danezii au venit "de pe plajă" şi au cucerit titlul european.