Fotbal international

Italia – Polonia 1-1 în Liga Naţiunilor. Vezi rezumat! Video. Debutul lui Mancini, salvat de un penalty

07.09.2018 | 23:49
Italia  Polonia 11 in Liga Natiunilor Vezi rezumat Video Debutul lui Mancini salvat de un penalty

Roberto Mancini a debutat oficial pe banca echipei naţionale a Italiei în partida cu Polonia din Liga Naţiunilor, încheiată la egalitate, 1-1. Squadra Azzurra a fost condusă cu 1-0 încă din minutul 40 al jocului, după ce Piotr Zielinski l-a învins pe Gianluigi Donnarumma cu un şut din centru careului de 16 metri.

Polonezii au început mult mai bine jocul şi au avut prima mare ocazie de gol în minutul 6 prin mijlocaşul celor de la Napoli. Oaspeţii au fost din nou la  un pas de gol prin Grzegorz Krychowiak, dar şutul  fostului jucător de la PSG a fost respins în ultimul moment de un reflex spectaculos venit din partea lui Donnarumma.

Italia – Polonia 1-1 în Liga Naţiunilor. Vezi rezumat! Video

Gazdele au avut prima ocazie importantă de gol în minutul 37 prin Federico Bernadeschi, cel care a primit o pasă excelentă din partea lui  Lorenzo Pellegrini, dar şutul primului s-a scurs milimetric pe lângă poartă. Squadra Azurra a început excelent repriza a doua, iar Bernadeschi a ratat o nouă ocazie importantă la poarta lui Fabianski.

Italia a reuşit egalarea în minutul 78 prin Jorginho, cel care a transformat cu multă siguranţă un penalty comis de Jakub Blaszczykowski la o fază în care noul intrat Chiesa a avut o fază personală. Reuşita mijlocaşului de la Chelsea a adus un punct important pentru Italia în Grupa 3 din Liga 1. Squadra Azurra a avut în primul 11 mai multe surprize precum Biraghi, Pellegrini, Gagliardini sau Bernadeschi,  în timp ce Immobile, Belotti sau Criscito au fost lăsaţi pe banca de rezerve pentru primul meci din Liga Naţiunilor. Polonezii au aliniat cel mai bun 11 posibil, singura absenţă notabilă fiind Arkadiusz Milik, atacantul lui Napoli, cel care are anumite probleme medicale.

Polonia va juca pe 11 septembrie un meci amical cu naţionala Irlandei, iar pe 11 octombrie va primi vizita Portugaliei. Naţionala Italiei se va deplasa pe 10 octombrie în Portugalia pentru duelul cu formaţia lusitană, iar pe 10 octomrbei va  juca un amical cu Ucraina.

Italia - Polonia 1-1 în Liga Naţiunilor
Italia – Polonia 1-1 în Liga Naţiunilor

Roberto Mancini a decis să îi ofere banderola lui Giorgio Chiellini, cel care este noul căpitan al naţionalei Italiei după ce Gigi Buffon s-a retras de la echipa naţională. Mancini a preluat în această vară Squadra Azurra după ce Ventura a ratat calificarea la Campionatul Mondial 2018.

Roberto Fabbricini, directorul tehnic al echipei naţionale, a făcut anunţul aşteptat de majoritatea italienilor: “Federaţia Italiană de Fotbal anunţă că a ajuns la o înţelegere cu Roberto Mancini, cel care va pregăti echipa naţională şi va fi prezentat mâine, 15 mai, de la ora locală 12 la Centrul de la Covergiano”, a fost anunţul cu privire la instalarea lui Mancini.

Tehnicianul italian a câştigat trei titluri de campion alături de formaţia de pe San Siro, înainte să ajungă la Manchester City, club alături de care s-a impus în 2012 în Serie A. Mancini a ales să plece din Premier League la Galatasaray, înainte să revină la Inter Milano pentru două sezoane.

Italia: G Donnarumma; Zappacosta, Bonucci, Chiellini, Biraghi; Pellegrini (Bonaventura 46), Jorginho, Gagliardini; Bernardeschi, Balotelli (Belotti 61), Insigne (Chiesa 72)

Polonia: Fabianski; Bereszynski, Glik, Bednarek, Reca; Blaszczykowski (Pietrzak 80), Krychowiak, Klich (Szymanski 56), Kurzawa; Zielinski (Linetty 66); Lewandowski

Tags: