Sport

Italia și Portugalia se bat pentru un loc la Mondiale. Primele reacții ale lui Roberto Mancini: „Putea fi mai bine!”

Italia și Portugalia sunt în aceeași grupă Final Four pentru Cupa Mondială. Ceea ce înseamnă că una dintre ultimele două deținătoare ale titlului european va rata prezența în Qatar.
26.11.2021 | 19:32
Italia si Portugalia se bat pentru un loc la Mondiale Primele reactii ale lui Roberto Mancini Putea fi mai bine
ADVERTISEMENT

Italia n-a reușit să se impună în Irlanda de Nord și trebuie să treacă din nou prin baraj pentru a ajunge la Mondiale. La fel ca la precedenta ediție. Iar atunci a ratat calificarea în fața Suediei. Iar acum în drumul său, dacă nu apar surprize, marea rivală este Portugalia.

Formula s-a schimbat față de Cupa Mondială din 2018. În play-off participă 12 echipe. Este vorba despre cele zece echipe clasate pe locul secund în grupele de calificare, plus cele mai bune două echipe încă necalificate din ultima ediție a Ligii Națiunilor. Sunt așadar trei grupe ” Final Four “, care vor da numele celor trei echipe calificate la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Italia era adversarul României dacă ”tricolorii” ajungeau la baraj

Cap de serie, Italia a fost repartizată în Grupa C și va întâlni în semifinale, acasă, Macedonia de Nord, formație care s-a calificat, de pe locul secund din grupa preliminară a României.

În cealaltă semifinală, Portugalia lui Cristiano Ronaldo întâlnește pe propriul teren Turcia. Iar apoi, în meciul decisiv, va avea din nou statut de gazdă.

ADVERTISEMENT

Roberto Mancini, sec: ”Puteam avea o tragere la sorți mai bună”

Evident, cuvântul de ordine în tabăra italienilor este ghinion. Chiar dacă Roberto Mancini, în prima sa declarație, pentru Rai Sport, s-a ferit să-l folosească în mod explicit.

”N-a fost o tragere la sorți favorabilă. Putea să fie mai bine. Acum, atât noi cât și Portugalia trebuie mai întâi să câștigăm un meci. Sunt jocuri în care ambele suntem favorite. Dar sunt eliminatorii, și astfel de jocuri sunt mereu dificile”, a spus selecționerul Italiei.

ADVERTISEMENT

Chestionat cu privire la prezența în  Qatar, el a răspuns: ”Suntem mereu încrezători și pozitivi. Macedonia a avut o prestație bună în grupa de calificare și va trebui să jucăm bine.

După, vom vedea ce se va întâmpla în finală. Așa cum noi ne doream să evităm o confruntare cu Cristiano și Portugalia, și ei cred că erau fericiți să evite Italia”.

ADVERTISEMENT

Datele meciurilor decisive

Semifinalele playoff-urilor sunt programate în perioada 24-25 martie 2022 . În timp ce finalele, care vor garanta accesul la Cupa Mondială din Qatar echipelor învingătoare, cinci zile mai târziu, în perioada 28-29 martie 2022.

Tragerea la sorți pentru faza finală este de așteptat să aibă loc în aprilie 2022. Reamintim, Cupa Mondială din Qatar va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

ADVERTISEMENT