News

Italia redeschide granițele. Autoritățile de la Roma au anunțat data la care vor avea loc primele călătorii

16.05.2020 | 20:26
Italia redeschide granitele Autoritatile de la Roma au anuntat data la care vor avea loc primele calatorii
ADVERTISEMENT

Guvernul din Italia a anunțat că va redeschide granițele, astfel că vor fi permise călătoriile spre și dinspre această țară afectată foarte grav de pandemia de coronavirus.

Italia a anunțat că va redeschide granițele

Autoritățile din Italia au transmis că au semnat un decret prin care țara va redeschide granițele începând cu data de 1 iunie, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

Măsura face parte din planul de relaxare a măsurilor luate de guvernul de la Roma, după ce țara a fost extrem de afectată de pandemia de coronavirus.

Guvernul a transmis că va permite călătoriile în interiorul țării tot de pe 3 iunie, după ce unele regiuni au insistat ca Giuseppe Conte să permită libera circulație a italienilor.

ADVERTISEMENT

Peste 36.000 de persoane au decedat în Italia ca urmare a infecției COVID-19, potrivit informațiilor transmise de autoritățile din această țară.

Țara a fost extrem de afectată de noul coronavirus

În încercarea de a ține sub control numărul îmbolnăvirilor, Italia a fost prima țară europeană care a impus restricții la nivel național, în luna martie. Pe 4 mai, autoritățile au permis redeschiderea parcurilor și a fabricilor.

ADVERTISEMENT

În plus, guvernul a anunțat că a dispus redeschiderea magazinelor din 18 mai, dată la care vor fi permise și călătoriile în interiorul regiunilor.

Călătoriile în interiorul țării, fără restricții, precum și cele externe, vor rămâne suspendate până pe 2 iunie, urmând ca după această dată să fie redeschise granițele.

ADVERTISEMENT

Magazinele și restaurantele din Italia se pregăsesc și ele să redeschidă ușile, dar o vor face sub atenta supraveghere a autorităților și cu respectarea unor măsuri de distanțare fizică și a unor reguli stricte de igienă, recomandate de autoritățile sanitare.

Așadar, Italia, una dintre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, redeschide granițele începând cu data de 3 iunie, în încercarea de a reporni economia, extrem de afectată de măsurile impuse de autorități în ultimele luni.

ADVERTISEMENT
Tags: