News

Italia relaxează restricțiile de călătorie. Fără test Covid, la intrarea în țară, dacă ești vaccinat sau ai trecut prin boală

Vești bune pentru pasionații de călătorii! Italia relaxează restricțiile de intrare în țară. Testul Covid negativ nu mai este obligatoriu pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală
27.01.2022 | 23:53
Italia relaxeaza restrictiile de calatorie Fara test Covid la intrarea in tara daca esti vaccinat sau ai trecut prin boala
Italia relaxează restricțiile de călătorie pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Italia relaxează restricțiile de călătorie, de la 1 februarie. Călătorii din Uniunea Europeană nu mai sunt obligați să prezinte un test Covid negativ dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală.

Italia relaxează restricțiile de călătorie

De la 1 februarie, persoanele vaccinate sau trecute prin boală pot intra în Italia fără să mai prezinte un test Covid negativ.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Sănătății din Italia, de aceste restricții relaxate vor beneficia toți călătorii din Uniunea Europeană.

Totuși, vizitatorii vor trebui să aibă asupra lor un permis verde.

Roberto Speranza, ministrul sănătății italian, a semnat un ordin care prevede necesitatea acestui document, cunoscut și sub numele de “green pass”.

ADVERTISEMENT

Permisul verde este un act care dovedește faptul că persoana în cauză a dobândit imunitate împotriva virusului SARS-CoV-2 printr-una dintre următoarele variante.

Fie s-a vaccinat, fie a fost infectat cu COVID-19 în trecut, fie are un test negativ.

În concluzie, toți cetățenii UE care prezintă unul dintre certificatele menționate mai sus vor putea intra în curând în Italia fără a fi nevoie să respecte reguli suplimentare de intrare.

ADVERTISEMENT

Ce reguli respectă călătorii care intră în Italia până la data de 31 ianuarie

De la 1 februarie, restricțiile de intrare în Italia vor fi relaxate.

Până atunci, însă, autoritățile italiene solicită tuturor cetățenilor din Uniunea Europeană să prezinte un test negativ la intrare, indiferent de statutul lor de vaccinare sau de țara de origine.

Toate țările UE sau din spațiul Schengen fac în prezent parte din Lista C a Italiei, cu excepția statului Vatican și San Marino, care fac parte din Lista A, potrivit Schengen Visa Info.

ADVERTISEMENT

Călătorilor care ajung în Italia din Lista A li se permite intrarea fără restricții, cu condiția să prezinte un certificat de vaccinare sau de recuperare după boală valabil. Cele două documente pot fi arătate angajaților de la graniță în format fizic sau digital.

Călătorii din restul țărilor UE sau din zona Schengen care sunt înscrise pe Lista C au obligația de a prezenta în prezent un certificat de vaccinare sau un certificat de recuperare după boală împreună cu un rezultat negativ al testului, care trebuie făcut cu 48 de ore înainte de sosire.

În plus, toată lumea trebuie să completeze un formular de localizare digitală a pasagerilor înainte de a intra în Italia.

ADVERTISEMENT
Tags: