Fotbal international

Video+foto. Scandal pe bancă! “Ce să caut pe teren?” Patru nume pentru Italia

Italia a ratat calificarea la turneul final al CM din Rusia şi este numele cel mai important care va lipsi de la competiţia ce va avea loc vara viitoare în Rusia. După Italia - Suedia 0-0 selecţionerul Gianpiero Ventura îşi face bagajele, iar veteranii Buffon şi de Rossi şi-au anunţat retragerea de la echipa naţională.
14.11.2017 | 09:42
Videofoto Scandal pe banca Ce sa caut pe teren Patru nume pentru Italia
ADVERTISEMENT

Este foarte multă tristeţe şi furie în Italia după ce echipa naţională a ratat, după 60 de ani, calificarea la un turneu final de mondial. Italia a arătat în faţa Suediei că este incapabilă să găsească uşor drumul spre poarta adversă şi impresia generală a fost că şi dacă s-ar mai fi jucat alte 90 de minute tot nu ar fi marcat. O sterilitate ofensivă destul de ciudată totuşi, în condiţiile în care pe teren s-au aflat de la început sau au intrat în a doua parte jucători care au destule goluri la activ la echipele lor de club. CLICK GALERIE FOTO

Evident, aşa cum se întâmplă mai mereu la un eşec, primul care este arătat cu degetul este selecţionerul Gianpiero Ventura. Acesta este acuzat că nu a ştiut să dea nici o indicaţie tactică folositoare, echipa neavând idee de joc şi că a greşit alcătuirea echipei din care nu ar fi trebuit să lipsească Lorenzo Insigne, lăsat pe bancă tot meciul. De altminteri, Ventura a intrat pe parcursul reprizei secunde într-un schimb de replici cu Daniele de Rossi, căruia i-a cerut să meargă la încălzire, iar veteranul Romei a refuzat, replicând: ” Ce să caut eu pe teren? Bagă-l pe Insigne, ai mai mare nevoie de el decât de mine, ce vrei, să aperi acest o-o?” (vezi video mai jos)

ADVERTISEMENT

Ce spune presa străină după Italia – Suedia 0-0

Gigi Buffon şi Daniele De Rossi şi-au anunţat retragerea de la echipa naţională. Pentru Buffon a mai rămas să joace până la final de sezon cu Juventus, după care, la 40 de ani, va spune adio fotbalului. Nu sunt însă singurii. Andrea Barzagli va face acelaşi lucru, iar Giorgio Chiellini a spus că se gândeşte serios să iasă şi el din scena squadrei azzurra. Nume mari din lumea fotbalului, precum spaniolul Iker Cassilas, englezul Garry Lineker sau polonezul Robert Lewandowski i-au trimis mesaje de încurajare legendei Buffon, cum a numit-o Lewa.

Întrebarea de pe buzele tuturor este cine va veni pe banca naţionalei. Sunt patru nume mari care pot ocupa postul lui Ventura, care dacă nu va avea decenţa să demisioneze, va fi dat afară. Principalul favorit este Carlo Ancelotti, urmat de Antonio Conte, care s-a cam săturat de Anglia. Dar şi numele lui Roberto Mancini, în prezent la Zenit Sankt Petersburg sau Massimiliano Allegri se află în atenţia federalilor. Rămâne de apreciat fair-play-ul lui Chiellini, care a declarat că Italia merita să stea acasă, pentru că a jucat foarte slab, iar Suedia a arătat o disciplină de echipă rar întâlnită.

ADVERTISEMENT

Presa din Peninsulă subliniază că viitor poate exista doar cu condiţia îndepărtării elefanţilor din lot şi împrospătarea cu sânge proaspăt, existând mulţi tineri de valoare şi că s-a văzut efectul globalizării excesive a campionatului cu mult prea mulţi străini în detrimentul talentelor autohtone. Arbitrului spaniol Lahoz i se impută că a condus slab meciul, pentru că nu a acordat trei lovituri de pedeapsă, una pentru Italia, la faultul asupra lui Parolo şi două pentru Suedia, henţuri clare în careu comise de Darmian şi altul de Bonucci.

Pentru fostul internaţional german Michael Ballack eliminarea Italiei a fost prilej de satisfacţie, el scriind ironic pe Twitter: “Să ne rugăm pentru Italia. Campionii lumii şi acum?”   Şi presa străină nu a rămas indiferentă la acest rezultat. Suedezii evident că exultă cu titluri: Miracol la Milano sau Eroii, ziarele din Spania notează: Marca: Mondial fără Italia, As: Dramă! Italia nu merge la mondiale. Equipe se bucură: Ciao, Italia, iar The Guardian admiră rezistenţa suedeză.

ADVERTISEMENT

https://video.gazzetta.it/italia-svezia-ventura-de-rossi-non-dobbiamo-pareggiare/802a402e-c8c1-11e7-ad91-5eb3e22db240