Fotbal international

Video. Ciao! Italia ratează Mondialul după 60 de ani! “Apocalipsa!”

Echipa naţională a Suediei a produs marea surpriză şi a eliminat Italia în barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din 2018
13.11.2017 | 18:45
Video Ciao Italia rateaza Mondialul dupa 60 de ani Apocalipsa

UPDATE, 23:55 / Căpitanul Italiei, Gianluigi Buffon, a declarat, cu lacrimi în ochi, că nu există un ţap ispăşitor pentru această ratare: ”Vina este împărţită, nu există un ţap ispăşitor. Am câştigat împreună, pierdem împreună. Avem orgoliu, forţă şi suntem încăpăţânaţi, ne vom ridica aşa cum am făcut-o mereu. Cei care au jucat fotbal ştiu cât de grea este o astfel de partidă. Nu am reuşit să ne exprimăm la nivelul nostru maxim. Nu îmi pare rău pentru mine, ci pentru toată lumea”.

Presa peninsulară deplânge ratarea calificării la Cupa Mondială: ”Italia, aceasta este Apocalipsa! Suntem afară de la Mondiale!”, a titrat Gazzetta dello Sport, care a dat vina pentru acest eşec pe ”ocaziile ratate, neacordarea unui penalty şi puţin ghinion”. Tuttosport a dat titlul ”Blestematul 0-0 de pe San Siro!”, în timp ce Il Messaggero a titrat ”Italia, ce tristeţe!” şi a scris că arbitrul nu a acordat câte două penaltyuri pentru fiecare echipă.


UPDATE, ora 23:40 / Suedia a reuşit să-şi păstreze avantajul luat în meciul tur cu Italia şi a detonat la Milano bomba barajelor pentru CM 2018 . ”Squadra azzurra” a asediat poarta apărată de Olsen, dar nu a reuşit să introducă mingea în poartă deşi a avut o mulţime de ocazii. Suedezii s-au apărat uneori supraaglomerat şi au reuşit să termine meciul retur cu un 0-0 care îi duce în Rusia. Ultima dată când Italia a ratat un turneu final de Cupă Mondială se întâmpla în urmă cu 60 de ani, la ediţia din 1958 care a însemnat primul titlu mondial pentru Pele. Italia este singura campioană mondială care nu va fi prezentă la ediţia de vara viitoare.


Italia va încerca în această seară să se califice la Campionatul Mondial din 2018, după ce în urmă cu o săptămână a pierdut cu 1-0 partida de la Solna împotriva Suediei. Selecţionerul Gian Piero Ventura a decis să joace tot în sistemul 3-5-2 pe care l-a folosit şi în tur, dar a făcut câteva schimbări de jucători. În atac, Belotti a rămas pe banca de rezerve, iar în locul lui a fost titularizat Gabbiadini. Insigne va fi rezervă şi în această seară, iar în centrul liniei de mijloc vor juca Florenzi şi Jorginho.

În faţa a 73.000 de spectatori care şi-au anunţat în această seară prezenţa pe San Siro, Gianluigi Buffon şi colegii săi vor încerca să evite unul dintre cele mai ruşinoase momente din istoria fotbalulu italian. Squadra Azzurra a ratat ultima dată Campionatul Mondial în 1958 ediţie găzduită chiar de către Suedia, ţara care i-ar putea încheia cariera în fotbalul internaţional lui Buffon.

Italia – Suedia LIVE STREAM baraj CM 2018. Ventura schimbă la mijlocul terenului

Marele portar al Italiei a anunţat că se va retrage de la echipa naţională în cazul în care băieţii pregătiţi de Ventura nu reuşesc un succes prin care să se califice la turneul final de anul viitor. Goalkeeper-ul îşi pune mari speranţe în publicul de la Milano: ‘‘Sunt convins că un stadion arhiplin va purta această echipă spre calificare. Trebuie să fim încrezători, să ne ţinem capetele sus şi să profităm la maximum de cele 90 de minute rămase. Suntem puternici”, a fost mesajul căpitanului Italiei înainte jocului.

Italia – Suedia LIVE STREAM baraj CM 2018. Selecţionerul Squadrei Azzura a fost criticat dur în urma meciului de săptămâna trecută pentru că i-a lăsat pe banca de rezerve pe Lorenzo Insigne şi Jorginho, cei doi mijlocaşi de la Napoli care au contribuit decisiv la parcursul excelent al formaţiei în Serie A. Ventura este nevoit să îl titularizeze pe Jorginho, după ce Marco Verratti a primit un cartonaş galben şi este suspendat.

Italia – Suedia LIVE STREAM baraj CM 2018. Naţionala Italiei a ratat ultima dată un turneul final în 1992, disputat tot în Suedia, după ce URSS a câştigat grupa de calificare în faţa unei generaţii conduse de Franco Baresi şi Ginaluca Vialii. Italia are în această seară nevoie de o victorie la zero sau un succes la cel puţin două goluri pentru a putea ajunge la întrecerea din Rusia.

Tags: