Sport

Italia U19, super lot pentru meciul cu România de la EURO 2022! Tricolorii au adversari cu meciuri în Serie A şi Liga Campionilor. Cine este remarcatul lui Chivu

România U19 şi Italia U19 se vor întâlni sâmbătă, de la ora 21:00, în prima etapă de la EURO 2022. Adversarii tricolorilor au un lot în care se regăsesc jucători cu meciuri în Serie A şi Liga Campionilor.
18.06.2022 | 15:04
Italia U19 super lot pentru meciul cu Romania de la EURO 2022 Tricolorii au adversari cu meciuri in Serie A si Liga Campionilor Cine este remarcatul lui Chivu
Italia U19 are în lot, pentru meciul cu România de la EURO 2022, fotbalişti cu meciuri în Serie A
ADVERTISEMENT

Italia U19 este primul adversar al României la EURO 2022, iar jucătorii lui Adrian Văsâi se vor duela cu fotbalişti care au deja experienţa meciurilor în Serie A. Meciul dintre cele două selecţionate este programat sâmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul “MOL Arena” din Dunajská Streda.

Ce jucători are Italia U19, prima adversară a României la EURO 2022. Şase fotbalişti cu minute în Serie A

Din lotul de 20 de jucători ai Italiei U19, şase au jucat, în sezonul recent încheiat, în Serie A. De asemenea, Carmine Nunziata are şi fotbalişti de la Inter Primavera, echipă antrenată de Cristi Chivu şi câştigătoarea titlului în campionatul de juniori din Peninsulă.

ADVERTISEMENT

Fabio Miretti are cea mai mare experienţă, din lotul Italiei U19, după ce a jucat 6 meciuri în Serie A pentru Juventus. În plus, mijlocaşul de 18 ani a bifat şi 1 minut în victoria italienilor cu Malmo, scor 1-0, în grupele Ligii Campionilor. Diego Coppola a prins 4 meciuri cu Hellas Verona, în Serie A, fiind titular în trei ocazii.

În sezonul 2021-2022, Jose Mourinho l-a promovat pe Cristian Volpato la AS Roma, iar mijlocaşul ofensiv a ieşit în evidenţă la al doilea meci jucat în Serie A. Fotbalistul de 18 ani a înscris un gol în remiza cu Hellas Verona, scor 2-2, din etapa a 26-a.

ADVERTISEMENT

Riccardo Stivanello (Bologna), Filippo Terracciano (Hellas Verona) şi Tommaso Baldanzi (Empoli) sunt ceilalţi jucători din lotul Italiei U19 care au evoluat în Serie A. Fiecare a bifat câte o partidă în sezonul 2021-2022, iar din toamnă ar putea să adune mai multe minute.

Lotul Italiei U19 pentru EURO 2022

Portari: Sebastiano Desplanches (AC Milan), Gioele Zacchi (Sassuolo)

Fundaşi: Diego Coppola (Hellas Verona), Alessandro Fontanarosa (Inter), Daniele Ghilardi (Hellas Verona), Gabriele Mulazzi (Juventus), Riccardo Stivanello (Bologna), Filippo Terracciano (Hellas Verona), Riccardo Turicchia (Juventus)

ADVERTISEMENT

Mijlocaşi: Cesare Casadei (Inter), Duccio Degli Innocenti (Empoli), Giovanni Fabbian (Inter), Giacomo Faticanti (AS Roma), Jacopo Fazzini (Empoli), Samuel Giovane (Atalanta), Fabio Miretti (Juventus)

Atacanţi: Giuseppe Ambrosino (Napoli), Tommaso Baldanzi (Empoli), Marco Nasti (AC Milan), Cristian Volpato (AS Roma)

ADVERTISEMENT

Italia U19 putea avea doi jucători care au debutat deja în naţionala mare

Pe lista lui Carmine Nunziata s-au aflat doi jucători care au debutat în naţionala Italiei, în meciurile din Liga Naţiunilor. Selecţionerul italian a vrut să-i cheme pe Wilfried Gnonto şi pe Giorgio Scalvini, însă FC Zurich şi Atalanta au anunţat că nu-i lasă pe cei doi la lotul U19.

Wilfried Gnonto a jucat în toate cele patru meciuri ale Italiei din luna iunie şi a reuşit să marcheze un gol în înfrângerea cu Germania, scor 2-5. În acelaşi meci, Giorgio Scalvini a bifat 45 de minute, după ce a intrat la pauză. Ambii jucători sunt evaluaţi la 10.000.000 de euro.

Cristi Chivu a antrenat trei dintre juniorii Italiei

În lotul lui Carmine Nunziata se regăsesc şi trei jucători care au jucat la Inter Primavera în sezonul 2021-2022. Alessandro Fontanarosa, Cesare Casadei şi Giovanni Fabbian au lucrat cu Cristi Chivu la formaţia U19, dar şi la celelate grupe de la juniori.

“Alessandro este prototipul fundaşului central care este căutat azi: dotat fizic şi bun în apărare”, spunea Cristi Chivu, în 2021, despre Alessandro Fontanarosa, jucător pe care l-a antrenat şi la echipele U17 şi U18 de la Inter.

ADVERTISEMENT
Tags: