ADVERTISEMENT
Hotnews

Italia va folosi forţa, dacă va fi nevoie, pentru a amprenta imigranţii sosiţi in Peninsulă

Italia urmeaza sa plaseze de-a lungul tarmului hotspoturi de preluare a amprentelor pentru imigranti Italia va spori eforturile de a prelua amprentele imigrantilor, chiar daca va trebui folosita...
Autor: Ionuţ Cataramă | 30.09.2015 | 13:22
Italia va folosi forţa, dacă va fi nevoie, pentru a amprenta imigranţii sosiţi in Peninsulă

Italia urmeaza sa plaseze de-a lungul tarmului hotspoturi de preluare a amprentelor pentru imigranti Italia va spori eforturile de a prelua amprentele imigrantilor, chiar daca va trebui folosita forta, informeaza Reuters.

ADVERTISEMENT

Prefectul italian Mario Morcone a declarat ca se asteapta la preluarea amprentellor a 90% dintre refugiati.

“In mod cert o sa fie o determinare mai mare de a obtine amprentele” a precizat Morcone. Italia va folosi “proportional” forta, “pana la limita permisa de legile italiene”.

ADVERTISEMENT

In ultimii ani, Italia a esuat in identificarea a mii de imigranti ce au ajuns pe tarmurile ei deoarece refugiatii au refuzat sa fie amprentati in incercarea de a ocoli legea UE ce spune ca trebuie sa ceara azil in prima tara in care ajung.

Din aceasta cauza, tarile nordice i-au blamat pe italieni pentru subminarea zonei Schengen, lasand migrantii sa se miste liberi.

ADVERTISEMENT

Planul UE a decis sa fie plasate hotspoturi in zonele in care refugiatii ajung in Europa in incercarea de a-i inregistra.

Conform legii italiene, imigrantii pot sta in hotspoturi doar 48 de ore, in cateva zile acestia urmand sa fie trimisi in centrele de primire.

ADVERTISEMENT

In schimb, daca un refugiat refuza sa-i fie verificate amprentele, acesta va fi trimis in “Centrul pentru Identificare si Expulzare” unde, daca va fi posibil, va fi deportat.

“In opinia mea, majoritatea va cere azil. Dupa identificare, ce urmeaza sa fie facut cu refugiatii este o problema nationala. Italia nu poate avea centre de concentrare in Sicilia sau Calabria pentru a-i multumi pe francezi sau germani” a declarat Morcone.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.hotnews.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!