News

Cum a vrut un italian să obțină certificatul verde fără să se vaccineze. Inventivitatea lui a depășit orice limită

Un bărbat de 50 de ani din Piemont, Italia, a încercat să folosească un braț din silicon pentru a face vaccinul anticovid și a primi certificatul verde.
03.12.2021 | 17:37
Cum a vrut un italian sa obtina certificatul verde fara sa se vaccineze Inventivitatea lui a depasit orice limita
ADVERTISEMENT

În ultimele luni, pe internet circulă o serie de povești despre diferite modalități prin care persoanele care din diferite motive nu vor să fie vaccinate împotriva COVID-19, dar care vor să beneficieze de certificatul verde au încercat să ocolească sistemul.

Mulți dintre noi suntem familiari cu ideea de „ vaccinare la chiuvetă”, dar un italian a reușit să găsească și să folosească, fără succes, o metodă de evitare a vaccinării și mai inventivă: a folosit un braț fals din silicon, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Bărbatul de 50 de ani din Piemont, o regiune din nordul Italiei, s-a prezentat la un centru de vaccinare din Biela cu o proteză din silicon în care ar fi dorit să îi fie realizat vaccinul.

Cazul a fost făcut public chiar de către Alberto Cirio, președintele regiunii Piemont, în mesajul să de pe Facebook politicanul a atras atenția asupra situației neobișnuite, dar și asupra iresponsabilității de care a dat dovadă bărbatul.

ADVERTISEMENT

Acest caz ar friza ridicolul, dacă n-am vorbi despre o faptă de o gravitate uriașă și inacceptabilă fată de sacrificiul pe care pandemia a făcut să-l plătească comunitatea noastră, ca vieți omenești și costuri sociale și economice”, notează Cirio în postarea sa.

Proteza pe care bărbatul a vrut să o folosească pentru a păcăli personalul medical era realizată din silicon și încerca să imite aspectul unui braț normal. Cu toate acestea, infirmiera care ar fi trebuit să îi administreze vaccinul a devenit suspicioasă din cauza culorii și senzației neobișnuite la atingere.

ADVERTISEMENT

Din această cauză, asistenta i-a cerut să își scoată cămașa pentru a vedea ce încerca să ascundă bărbatul. În acest fel, ea a putut să descopere proteza pe care bărbatul a încercat să o prezinte ca fiind un braț adevărat.

Președintele a ținut să precizeze și faptul că odată descoperit, inventivul bărbat a încercat să o convingă pe infirmieră să ignore ce a văzut și să nu raporteze autorităților. Din nefericire pentru acesta, asistenta nu l-a ascultat și l-a reclamat mai departe.

ADVERTISEMENT

Autoritățile italiene nu au fost impresionate de ingeniozitatea de care bărbatul de 50 de ani a dat dovadă în eforturile sale de a evita vaccinarea și acum urmează ca acesta să ajungă în fața justiției, după cum explică președintele Piemontului.

De ce a apelat bărbatul la un braț fals pentru vaccinul împotriva Covid-19?

Deși detaliile despre motivele care l-au determinat pe italian să apeleze la o soluție atât de creativă pentru a evita vaccinare nu sunt cunoscute, putem presupune că acesta a apelat la această soluție pentru a obține certificatul verde.

Italia, la fel ca alte state din vecinătatea sa, se confruntă cu o creștere a numărului de noi cazuri de COVID-19 în fiecare zi și a introdus noi restricții care vizează, mai ales, persoanele nevaccinate.

Începând cu data de 6 decembrie, Italia va introduce un super-certificat verde care să dovedească vaccinarea sau o vindecare recentă de COVID. Acest certificat urmează să permită accesul la cinema, restaurante, teatre sau evenimente sportive.

La Repubblica, una dintre publicațiile din peninsulă care a acoperit subiectul, sugerează faptul că cazul bărbatului ar putea să nu fie unic. Ziariștii fac trimitere a o postare recentă de pe Twitter a bărbatului în care acesta apare cu un costum din silicon. Alături de imagine era și un mesaj în care bărbatul își întreba urmăritorii dacă ar putea să folosească costumul pentru a evita vaccinarea.

ADVERTISEMENT
Tags: