Sport

Italia vrea la Cupa Mondială din Qatar. Scrisoarea trimisă președintelui FIFA, cu o lună înainte de startul competiției

Italia a fost eliminată surprinzător de Macedonia de Nord în barajul de calificare la Cupa Mondială din 2022. Totuși, italienii vor cu orice preț să meargă în Qatar.
26.10.2022 | 16:41
Italia vrea la Cupa Mondiala din Qatar Scrisoarea trimisa presedintelui FIFA cu o luna inainte de startul competitiei
Italia vrea să o înlocuiască pe Iran la Cupa Mondială din Qatar 2022. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Campioană Europeană din 2020, Italia avea să fie eliminată surprinzător în barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2022, ce se va desfășura în Qatar. Rămași acasă, italienii vor să profite de pe urma problemelor unei echipe calificate.

Italia s-a autopropus la Campionatul Mondial din Qatar. A trimis o scrisoare președintelui FIFA

Iranul, echipă calificată la Cupa Mondială din Qatar, se confruntă cu mari probleme și riscă să fie exclusă. Autoritățile iraniene interzic în continuare prezența femeilor pe stadioane la meciurile de fotbal.

ADVERTISEMENT

În primă fază, fosta formație pregătită de Mircea Lucescu, Șahtior Donețk, a trimis o scrisoare către forul european pentru a înlocui naționala Iranului cu Ucraina.

Italienii, prin intermediul ambasadorului Italiei în Statele Unite, Paolo Zampolli, au imitat comportamentul ucrainenilor și i-au trimis o scrisoare lui Gianni Infantino, președintele FIFA.

ADVERTISEMENT

Italia, cea mai indicată alegere în cazul în care Iran va fi exclusă de la Cupa Mondială 2022

În scrisoarea trimisă, italienii cer ca „Squadra Azzurra” să fie prima țară contactată în cazul în care Iran va fi exclusă de la cea mai așteptată competiție a anului.

Italia se clasează în clasamentul FIFA pe cea mai bună poziție, locul 6, în comparație cu echipele necalificate la Mondial.

ADVERTISEMENT

 „Atât eu, cât și restul lumii, suntem încrezători că CM 2022 ar beneficia de un nou meci între Italia și Anglia (n.r. Anglia se află în grupa B, alături de Iran și Statele Unite ale Americii), după ce Iran va fi descalificată. 

 Din câte am înțeles, Italia este prima echipă în clasamentul FIFA dintre cele care nu participă. Cu tot respectul, îți amintesc că ai puterea executivă să iei o decizie cu impact semnificativ și pozitiv. 

ADVERTISEMENT

Italia vrea să înlocuiască Iran la Cupa Mondială

„Prin urmare, sunt încrezător că vei lua cea mai bună decizie pentru fanii de pretutindeni.

Voi împărtăși acest mesaj și cu Președintele Italiei, cu guvernul nostru și al Marii Britanii, dar și cu alte țări, în speranța că sprijinul politic te va ajuta în luarea unei decizii cât mai repede”, a fost o parte din mesajul lui Paolo Zampolli.

După înfrângerea dureroasă din meciul cu Macedonia de Nord, scor 0-1, italienii au jucat un meci amical cu Turcia, după care pentru formația pregătită de Roberto Mancini a urmat duelul cu Argentina din Finalissima, pierdută, scor 0-3.

„Squadra Azzurra” a terminat pe primul loc în Grupa A3 din Liga Națiunilor și s-a calificat în play-off-ul din UEFA Nations League.

ADVERTISEMENT