ADVERTISEMENT
News

Italia vrea să elimine carantina pentru turiștii străini. Care sunt condițiile impuse

Autor: Robert Cristea | 09.05.2021 | 19:38
Italia vrea să elimine carantina pentru turiștii străini. Care sunt condițiile impuse
Italia renunță la carantina impusă românilor care intră în Peninsulă. Ce condiții sunt Sursa foto: Anadolu Agency

Italia vrea să elimine carantina pentru turiștii srăini. Anunţul a fost făcut pe reţelele sociale de ministrul italian de Externe, după o reuniune cu ministrul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Aceasta relaxare se va aplica pentru persoanele care s-au vaccinat, au test negativ sau au trecut prin boală în ultimele şase luni

Decizia s-ar putea aplica chiar de la sfârşitul săptămânii viitoare. Astfel, cei care călătoresc vor fi scutiți de carantina de cinci zile obligatorie, în prezent, pentru toţi străinii care sosesc în Peninsulă, conform Observatornews.

Italia vrea să elimine carantina pentru turiștii srăini. Când se va întâmpla acest lucru

Italia va elimina carantina pentru cetăţenii din Uniunea Europeană care sunt vaccinaţi sau testaţi, după 15 mai. Autoritățile speră astfel să-şi relanseze turismul. Prudența ar trebui să fie pe primul plan, deoarece numărul zilnic al infectărilor se menţine peste zece mii.

ADVERTISEMENT

Cetăţenii Uniunii Europene, Marii Britanii şi Israelului nu vor mai fi supuşi carantinei dacă s-au vaccinat, prezintă un test negativ sau s-au vindecat de Covid-19 în ultimele şase luni.

„Scopul este de a permite din nou accesul vizitatorilor din ţările care au atins un nivel ridicat de vaccinare, relaxând anumite măsuri de la jumătatea lunii mai”, a declarat Di Maio, după o discuţie cu ministrul sănătăţii Roberto Speranza.

„Lucrăm la cum să ridicăm în cazul persoanelor din ţările europene, Marea Britanie şi Israel, dacă au un test negativ, dovadă de vaccinare sau s-au vindecat după COVID-19 în ultimele şase luni”, a anunţat ministrul de externe italian, conform Digi24.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, Italia a înregistrat din nou 10.000 de noi cazuri şi 224 de decese cauzate de COVID-19. Numărul total al morţilor depăşeşte 122.000.

Italia era a a cincea cea mai importantă destinaţie turistică din lume înainte de pandemie. Ulterior, numărul vizitatorilor străini a scăzut cu peste 60%.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!