Fotbal intern

Italianul care ţine steagul României în fanshop-ul său din Bologna: “Sper să bateţi Germania”

Italianul care tine steagul Romaniei in fanshopul sau din Bologna Sper sa bateti Germania

La doi paşi de stadionul “Renato Dall’Ara”, unde România se va duela joi, de la ora 19:00, cu Germania, un italian ţine la loc de cinste steagul tricolor în fanshop-ul său. Fost junior la Bologna, bărbatul nu a putut să stea departe de echipa de suflet şi comercializează tricouri cu formaţia care a câştigat de şapte ori titlul de campioană în Serie A.

Italianul care ţine steagul României în fanshop-ul său din Bologna. Amintiri cu fotbalul de la noi

Într-un colţ din fanshop-ul său din Bologna, italianul ţine steagul României. Marketing sau simplă pasiune, nu mai contează. Important este că tricolorul a ajuns să troneze la loc de cinste. Chiar dacă nu vorbeşte limba engleză, fotbalul conectează oameni cu rapiditate. FANATIK a fost în fanshop-ul din Bologna, oraşul în care selecţionata lui Mirel Rădoi încearcă să obţină încă o calificare istorică.

Auzind că suntem din România, italianul a pornit atacul. “Sper să bateţi Germania. Sunt fanul vostru, chiar dacă aţi lăsat Italia pe afară”, sunt primele cuvinte spuse, cu un uşor oftat. “Îmi aduc aminte de băiatul care juca la Bari (n.r. Florin Răducioiu). Atacant tare. A mai fost Hagi, Lăcătuş şi Sabău. Avea echipă bună Brescia, cu voi românii”, a continuat italianul.

Italianul care ţine steagul României în fanshop-ul său din Bologna, aflat la doi paşi de stadionul "Renato Dall'Ara"
Italianul care ţine steagul României în fanshop-ul său din Bologna, aflat la doi paşi de stadionul “Renato Dall’Ara”

FC Naţional, echipa de care şi-a adus aminte fanul italian al României

Discuţia a curs normal, iar italianul a mărit miza, arătând că este un bun cunoscător al istoriei echipei lui de suflet. “FC Nazionale (n.r. FC Naţional) a jucat aici. Pe la sfârşitul anilor ’90 (n.r. meciul s-a jucat în vara lui 1998) a fost meciul. Echipă bună, dar v-am eliminat. Eu eram la juniori pe atunci”, a încheiat fanul României, cu un uşor oftat în glas.

Chiar dacă a contribuit la eliminarea Italiei, jocul frumos al României l-a convins pe fanul italian. Cu siguranţă nu este ultimul, iar o nouă prestaţie fabuloasă, acum cu Germania, poate aduce şi mai mulţi suporteri din afara ţării lângă selecţionata lui Mirel Rădoi. Până atunci, peste 20.000 de inimi româneşti vor fi joi alături de Ianis Hagi şi colegii lui.