Fotbal international

Italienii anunță finalul telenovelei Ianis Hagi. Glasgow Rangers a plătit cele 5 milioane de euro lui Genk și l-a luat definitiv pe român!

20.05.2020 | 11:21
Italienii anunta finalul telenovelei Ianis Hagi Glasgow Rangers a platit cele 5 milioane de euro lui Genk si la luat definitiv pe roman
ADVERTISEMENT

Italienii anunță finalul telenovelei Ianis Hagi. Conform Gazzetta dello Sport, Glasgow Rangers a plătit belgienilor de la Genk suma de 5 milioane euro și l-a transferat definitv pe internaționalul român.

Speranțele lui Lazio s-au spulberat

Astfel și speranțele celor de la Lazio de a-l aduce pe Ianis sub comanda lui Simone Inzaghi s-au spulberat, deși nu este exclus ca Rangers să fi decis achitarea sumei tocmai pentru a încerca apoi să ridice mai sus ștacheta pentru cluburile interesate de român, în special Lazio și Sevilla.

ADVERTISEMENT

„Transferul lui Ianis Hagi, atacantul român al celor de la Rangers, devine acum mult mai complicat pentru Lazio. Fiul lui Gheorghe Hagi a fost cumpărat definitiv de clubul scoţian, acolo unde juca din ianuarie, împrumutat de la Genk.

Gică Popescu a fost sigur că scoțienii vor activa clauza

Rangers a activat clauza de răscumpărare pentru 5 milioane de euro şi acum este proprietara jucătorului. Dacă Rangers nu ar fi făcut asta, Lazio putea investi aceeaşi sumă pentru a-l aduce pe Ianis Hagi”.

ADVERTISEMENT

Cu ceva timp în urmă, Gică Popescu, președintele clubului Viitorul Constanța, declara cu mare siguranță că Rangers va activa opțiunea pe care o avea cu Genk pentru Hagi.

Lazio nu e interesată să renegocieze cu Rangers

La acel moment, presa scoțiană a luat în râs acest transfer, susținând că pandemia de coronavirus a pus pe butuci finanțele cluburilor, inclusiv ale celor două mari puteri din Glasgow, dar zilele trecute alb-albaștrii au dat o mare lovitură cu un contract de sponsorizare și așa au apărut și banii pentru transferul lui Ianis.

ADVERTISEMENT

Lazio nu pare a fi însă interesată să negocieze acum cu gruparea de pe Ibrox Park, italienii fiind conștienți că fie se vor lovi de un refuz, fie li se va cere, în cel mai bun caz, o sumă dublă celei plătite de Rangers lui Genk.

Simone Inzaghi s-a reorientat spre un ghanez din Danemarca

Astfel că ei caută să se miște acum repede și au pus ochii pe un jucător ghanez de 20 de ani de la echipa daneză Nordsjaelland, Mohammed Kudus, care ar avea caracteristicile lui Ianis Hagi.

ADVERTISEMENT

„Kudus încă nu a împlinit 20 de ani, o va face în august. E un jucător de un profil asemănător celui pe care îl are Ianis Hagi. Kudus poate evolua ca vârf, al doilea atacant sau ca mijlocaş. Este stângaci, tehnic şi foarte rapid.

În Danemarca, a jucat în acest sezon ca vârf şi a înscris 9 goluri în 19 meciuri. Joacă deja la naţionala Ghanei şi e considerat unul dintre cele mai mari talente din fotbalul african. Preţul său se învârte în jurul sumei de 5 milioane de euro. Genk, care l-a pierdut pe Hagi, este şi ea interesată de el. La fel şi Eintracht Frankfurt şi Fenerbahce.”

ADVERTISEMENT
Tags: