Sport

Italienii au luat foc! Număr ridicol de mic de bilete repartizate fanilor pentru semifinala și finala Euro 2020

Șeful Federației Italiene este total nemulțumit de numărul de bilete repartizat de UEFA suporterilor Squadrei Azzurra.
04.07.2021 | 22:43
Italienii au luat foc Numar ridicol de mic de bilete repartizate fanilor pentru semifinala si finala Euro 2020
ADVERTISEMENT

Naționala Italiei e neînvinsă la Euro 2020 și este aproape de al doilea titlu din istorie. Semifnalele și finala se vor disputa pe cel mai mare stadion din Londra, Wembley, dar numărul suporterilor din afara Marii Britanii ar putea fi unul extrem de redus.

Autoritățile din Anglia au instituit o serie de măsuri care limitează accesul fanilor din alte țări, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu noua tulpină Delta a coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Puțin peste 1.000 de suporteri vor fi ”oficial” pe Wembley

Gabriele Gravina, șeful Federației de fotbal din Italia a anunțat că organizatorii meciurilor din ultimele faze ale Euro 2020, semifinale, respectiv finala, au repartizat tifosi-lor din Peninsulă un număr incredibil de mic de tichete.

”O să fie o problemă foarte delicată să ne ducem fanii pe Wembley. Înțelegem limitările și că e pandemie, dar sensul de apartenența la eveniment nu mai există.

ADVERTISEMENT

Să trăim cu toate aceste restricții distruge cea mai bună parte din acest sport. Am primit doar 125 de bilete pentru semifinale, și maxim 1.000 dacă ajungem în finală”, a transmis Gravina.

Italia va disputa prima semifinală de la actualul Turneu Final, marți, de la ora 22:00, contra Spaniei, pe Wembley, aceeași arenă urmând să găzduiască la sfârșitul săptămânii viitoare și marea finală Euro 2020.

ADVERTISEMENT

Cele două semifinale şi finala vor beneficia de un Wembley deschis în proporție de 67%, adică aproximativ 60.000 de locuri.

Italia e favorită să câștige Euro 2020

Înainte să aibă loc duelul Italia – Spania din semifinalele Euro 2020, selecționerul Roberto Mancini a primit o veste extrem de proastă. Accidentat în meciul cu Belgia, Leonardo Spinazzola și-a rupt tendonul lui Ahile și nu doar că va rata tot turneul final, dar sunt șanse mari ca fundașul Romei să mai joace fotbal abia în 2022.

ADVERTISEMENT

Italia – Spania, duelul de gală din semifinalele Euro 2020, va reprezenta episodul cu numărul 38 din această rivalitate latină. În acest moment, palmaresul este favorabil ibericilor, care s-au impus de 13 ori. 11 victorii i-au aparținut Squadrei Azzurra, în timp ce alte 13 partide s-au încheiat la egalitate.

Deși are în palmares patru titluri mondiale, Italia nu a reușit să se impună decât o singură dată la Campionatul European. Squadra Azzurra a fost regina Europei în 1968, atunci când a învins cu 2-0 reprezentativa Iugoslaviei.

Italienii au mai jucat două finale de-a lungul istoriei, în 2000 și în 2012, pierdute în fața Franței, respectiv a Spaniei.

ADVERTISEMENT