Sport

Italienii care nu au avut acces pe Wembley au declanșat petrecerea după calificarea în finală! Claxoane, cântece și lacrimi de fericire. Video

Italienii care nu au avut acces pe Wembley au trăit la maxim calificarea în finala EURO 2020.
07.07.2021 | 02:14
Italienii care nu au avut acces pe Wembley au declansat petrecerea dupa calificarea in finala Claxoane cantece si lacrimi de fericire Video
ADVERTISEMENT

Fanii Italiei nu au avut acces pe Wembley în număr mare, din cauza restricțiilor privind pandemia de COVID-19, la semifinala dintre țara lor și Spania, care s-a terminat, în mod dramatic, doar după loviturile de departajare, ceea ce a creat o stare de bucurie și mai mare în rândul suporterilor.

Petrecerea a început după executarea ultimului penalty, Jorginho fiind fotbalistul care îl învingea pe Unai Simon, după ce Alvaro Morata ratase pentru Spania.

ADVERTISEMENT

Fanii Italiei au declanșat petrecerea pe străzi după calificarea în finala EURO 2020

Fanii Italiei s-au bucurat enorm după calificarea țării lor într-o nouă finală de Campionat European, mai ales că ultima a fost în 2012, împotriva Spaniei, adversarul de acum din semifinală.

Dacă atunci Italia pierdea cu 4-0, acum, selecționata lui Roberto Mancini i-a eliminat pe iberici la loviturile de departajare, ceea ce pentru mulți suporteri a fost și o formă de răzbunare.

ADVERTISEMENT

Lacrimile lui Mario Balotelli din 2012 au fost înlocuite cu lacrimile de fericire ale suporterilor italieni, care au fost filmați petrecând pe străzile Romei, iar petrecerea lor nu pare că se va termina prea curând sau până când soarele răsare.

Momentul de pură nebunie când Italia s-a calificat în finala EURO 2020 a fost surprins de UEFA, în fanzone-ul dedicat suporterilor italieni, care a „erupt” după execuția perfectă a lui Jorginho.

ADVERTISEMENT

Scandalul creat din cauza restricțiilor puse de Anglia

Fanilor italieni, spanioli şi danezi le-a fost aproape imposibil să fie prezenţi la semifinalele de pe Wembley. Restricţiile în vigoare în Anglia în faţa Covid-19 impun o carantină de cinci până la zece zile la sosire, astfel că suporterii ar fi trebuit să vină la Londra cu cel puţin zece zile înaintea partidei.

Roberto Mancini, selecționerul Italiei, a comentat moentul neplăcut creat: „Nu cred că este corect ca pe stadion să nu fie fani italieni şi spanioli. De fapt, mi se pare foarte nedrept. Acestea fiind spuse, mai bine plin cu suporteri neutri decât gol”.

ADVERTISEMENT

Fanii italieni au fost revoltați pentru că nu au putut ajunge pe Wembley să își vadă favoriții și cer ca reglementările să fie schimbate pentru finala de la EURO 2020.

Italia, surpriza plăcută de la EURO 2020

Deși când vine vorba despre Italia nu putem vorbi neapărat de surprize, totuși „Squadra Azzurra” nu a fost prezentă la ultimul Campionat Mondial, iar specialiștii nu se așteptau la multe din partea selecționatei lui Roberto Mancini.

Încă de la primul meci din grupă, Italia a arătat o forță ofensivă, rar văzută, marcând trei goluri împotriva Turciei, fiind pentru prima dată când italienii au marcat mai mult de două goluri într-un meci în istoria Campionatelor Europene.

Insigne și compania au terminat grupa pe primul loc, având doar victorii în duelurile cu Turcia, Țara Galilor și Elveția, după care au trecut de Austria, în prelungiri, scor 2-1.

În sferturile de finală, italienii aveau să dea peste naționala Belgiei, una dintre favoritele clare la câștigarea trofeului, pe care au învins-o în timpul regulamentar, scor 2-1.

Acum, trupa lui Roberto Mancini se va duela în finală cu învingătoarea semifinalei dintre Anglia și Danemarca.

  • 751.000.000 de euro este valoarea lotului Italiei, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT