News

Italienii cred că noul coronavirus a devenit mai slab. Studiul care dă speranțe tuturor

30.06.2020 | 19:32
Italienii cred ca noul coronavirus a devenit mai slab Studiul care da sperante tuturor
ADVERTISEMENT

Experții italieni au remarcat o încărcătură mai puternică de Covid-19 în rândul pacienților din luna aprilie, comparativ cu mai.

Așadar, boala pare să piardă în intensitate, conform unui studiu al cercetătorilor italieni.

Oamenii de știință au testat mai multe persoane în luna mai și au comparat rezultatul cu cel obținut în luna aprilie de la alți bolnavi.

ADVERTISEMENT

Noul coronavirus a devenit mai slab, potrivit medicilor italieni

Concluzia generală: încărcătura de Covid-19 este mai mică în rândul pacienților din mai, comparativ cu cei din aprilie, semn că boala a pierdut din intensitate în timp.

Cu toate acestea, oamenii de știință nu au o explicație clară pentru cele constatate, însă bănuiesc că virusul nu mai reprezintă un pericol real pentru Italia în acest moment.

ADVERTISEMENT

Medicul Zangrillo susține că virusul nu mai există din punct de vedere „clinic” în Italia. Spusele acestuia vor fi susținute de colegul Massimo Clementi, angajat al spitalului San Raffaele din Milano.

Studiul lui Clementi, publicat luni într-un jurnal de specialitate, nu a căutat mutații ale virusului pentru a explica de ce oamenii nu mai au în organism o „încărcătură virală” semnificativă, comparativ cu lunile trecute.

ADVERTISEMENT

În schimb, cercetătorii au căutat în mod expres o legătură între încărcătura virală și modul în care acea persoană a fost afectată de Covid-19.

Cercetătorii au analizat 200 de teste efectuate pe pacienți din aprilie și mai, pentru a compara rezultatele.

ADVERTISEMENT

Medicii au concluzionat că încărcătura virală era mai puternică în aprilie, atunci când și boala a fost mult mai violentă.

Pacienții cu vârsta de peste 60 de ani au avut o încărcătură virală mai mare, semn că aceasta e direct proporțională cu gravitatea bolii, în funcție de organism.

Medicii iau în considerare și scenariul că noul coronavirus ar fi suferit mutații, deci nu mai e atât de puternic, însă nu există dovezi în acest sens, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT