Sport

Italienii domină echipa ideală a Euro 2020. Câți fotbaliști dau englezii

UEFA a anunțat echipa ideală de la Euro 2020, iar jucătorii italieni au cea mai mare prezență după ce au cucerit trofeul.
13.07.2021 | 15:01
Italienii domina echipa ideala a Euro 2020 Cati fotbalisti dau englezii
ADVERTISEMENT

”Squadra azzurra” a învins în finală Anglia la loviturile de departajare și a câștigat pentru a doua oară titlul continental, după cel din 1968.

Pentru performanţa ei, trupa lui Roberto Mancini va încasa 34 de milioane de euro, ca premiu din partea UEFA.

ADVERTISEMENT

Echipa ideală de la Euro 2020, dominată de italieni

Fără îndoială că Italia a fost marea surpriză de la acest turneu final, mai ales prin faptul că a renunțat la stitlul său defensiv și a abordat un fotbal total, cu presing sus și cu un joc de pase apropiat de ”tiki-taka” a spaniolilor.

În aceste condiții era destul de clar că italienii vor domina echipa ideală de la Euro 2020, iar specialiștii UEFA au ales nu mai puțin de cinci jucători din formația lui Roberto Moncini în ”11”-le de vis al competiției.

ADVERTISEMENT

Cei cinci peninsulari care au avut această onoare sunt portarul Gianluigi Donnarumma, care a și fost ales cel mai bun jucător alturneului, fundașii Leonardo bonucci și Leonardo Spinazzola, mijlocașul Jorginho și atacantul Federico Chiesa.

Contra, în comisia de la UEFA

Marea învinsă de la Euro 2020, Anglia, dă și ea trei fotbaliști în echipa ideală. Aleșii sunt fundașii Kyle Walker și Harry Maguire și atacantul Raheem Sterling, iar ceilalți trei jucători care au prins formația vin de la Danemarca, Spania și Belgia.

ADVERTISEMENT

Astfel, cel mai bun ”11” de la turneul final arată astfel: Gianluigi Donnarumma (Italia) – Kyle Walker (Anglia), Leonardo Bonucci (Italia), Harry Maguire (Anglia), Leonardo Spinazzola (Italia) – Pierre-Emile Hojbjerg (Danemarca), Jorginho (Italia), Pedri (Spania) – Federico Chiesa (Italia), Romelu Lukaku (Belgia), Raheem Sterling (Anglia).

Echipa Euro 2020 a fost desemnată de un grup de observatori tehnici, din care face parte şi Cosmin Contra, alături de Packie Bonner, Esteban Cambiasso, Fabio Capello, Corinne Diacre, Jean-Francois Domergue, Dusan Fitzel, Steffen Freund, Frans Hoek, Aitor Karanka, Robbie Keane, Gines Melendez, David Moyes, Mixu Paatelainen, Peter Rudbaek și Willi Ruttensteiner.

ADVERTISEMENT

Donnarumma, eroul Italiei

Fanii italieni au sărbătorit pe străzi din Torino până în Milano şi de la Roma la Napoli. Suporterii au ieşit pe străzi cu steaguri, cu trompete şi cu multă băutură şi celebrează succesul de la Euro 2020.

Omul care a crezut cel mai mult în succesul Italiei la Euro 2020 a fost fără îndoială Roberto Mancini, care imediat după încheierea finalei cu Anglia de pe Wembley a izbucnit în lacrimi în momentul în care a fost luat în brațe de prietenul și colegul său din staff, Gianluca Vialli.

Fundașii de fier Chiellini și Bonucci, numiți ”caractere incredibile”, mijlocașul brazilian naturalizat Jorginho, alintat de prieteni Haginho și tânărul portar, de doar 22 de ani, Gianluigi Donnarumma, sunt jucătorii cei mai elogiați de presa italiană după succesul de la Euro 2020.

ADVERTISEMENT
Tags: