Fotbal international

Italienii, încântați de jocul lui Vali Mihăilă: ”Un ghimpe în apărarea lui Udinese”

21.02.2021 | 18:16
Italienii incantati de jocul lui Vali Mihaila Un ghimpe in apararea lui Udinese
ADVERTISEMENT

Jurnaliștii italieni se întrec în laude la adresa atacantului Valentin Mihăilă. Parma nu a reușit să câștige nici cu Udinese, dar prestația românului a fost încântătoare.

Și fanii Parmei au reacționat pozitiv după un meci în care olteanul a scos un penalty și a fost implicat în majoritatea acțiunilor ofensive ale echipei sale în prima repriză.

ADVERTISEMENT

”Băiatul acesta chiar e bun, merită o șansă”, a scris unul dintre suporterii Parmei, la finalul partidei.

Cifre bune pentru cei doi români

Titularizarea lui Valentin Mihăilă a fost anticipată de jurnaliștii de la Parma Today, iar românul nu a dezamăgit. Din 30 de atingeri ale balonului, a furnizat 15 pase pentru coechipieri și a trimis 3 șuturi spre poarta adversă.

ADVERTISEMENT

”Un ghimpe în apărarea lui Udinese. A fost implicat în acţiunea de la golul de 1-0 şi a obținut penalty-ul care a mărit avantajul. În partea a doua, nivelul său a scăzut”, a scris Tutto Mercato Web, despre Vali Mihăilă.

Și Dennis Man a prins, din nou, minute în tricoul gialloblu. A intrat pe teren în a doua jumătate a reprizei secunde, a furnizat 8 pase pentru echipă și expediat un șut la poarta lui Udinese.

ADVERTISEMENT

D’Aversa, prima reacție pozitivă față de români

Antrenorul Parmei, Roberto D’Aversa a criticat, ori de câte ori a avut ocazia, campania de achiziții a șefilor clubului, referindu-se și la Valentin Mihăilă și Dennis Man.

După meciul cu Udinese și-a schimbat radical poziția față de cei doi români. ”Mihăilă a jucat foarte bine, iar Man a intrat și s-a descurcat și el foarte bine”, a spus D’Aversa.

ADVERTISEMENT

Pe Parma egalul cu Udinese nu o ajută foarte mult. Echipa rămâne fără victorie de 14 etape și perspectiva salvării de la retrogradare este tot mai îndepărtată.

ADVERTISEMENT