Sporturi

Italienii, optimiști după ce au aflat că înfruntă România în Fed Cup: ”Ce oportunitate! Întâlnim o națională aflată pe un butoi cu pulbere!”

11.02.2020 | 22:04
Italienii optimisti dupa ce au aflat ca infrunta Romania in Fed Cup Ce oportunitate Intalnim o nationala aflata pe un butoi cu pulbere
ADVERTISEMENT

Eliminată de Rusia din drumul către turneul de la Budapesta, naționala României de Fed Cup va juca cu Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială! Partidele se vor disputa pe 17 și 18 aprilie. Înainte de duelul pe care tricolorele îl vor juca tot pe teren propriu, presa din Italia este optimistă și punctează minusurile echipei lui Florin Segărceanu.

Italienii sunt optimiști înainte de meciul cu România din Fed Cup: ”Ce oportunitate! Întâlnim o națională aflată pe un butoi cu pulbere!”

Sub titlul ”Ce oportunitate! Întâlnim o națională aflată pe un butoi cu pulbere!, site-ul Tennis World Italia scoate în evidență slăbiciunile echipei naționale a României.

ADVERTISEMENT

Optimismul italienilor este legat în principal de absențele mari care se anunță în rândul echipei României.

Aceștia sunt siguri că Simona Halep va spune din nou pas convocării lui Florin Segărceanu, dat fiind programul încărcat din acea perioadă.

ADVERTISEMENT

”Totul sugerează că Simona Halep nu va juca împotriva Italiei, având în vedere iminența turneului WTA de la Stuttgart, unul dintre cele mai bogate de pe circuit. Halep valorează jumătate din lotul României.

Problema României că și celelalte jucătoare de top au făcut un pas înapoi. Weekend-ul trecut nu au mai fost Sorana Cîrstea (69 WTA), Patricia Maria Țig (105 WTA) Mihaela Buzărnescu (110 WTA), Irina Camelia Begu (118 WTA) și Monica Niculescu (126 WTA)”, scriu italienii.

ADVERTISEMENT

Italienii cunosc situația din interiorul tenisului românesc

Italienii au aflat planul noului președinte al Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, de a plăti bonusuri doar de performanță, și nu pentru simpla participare.

”Se zvonește că șeful federației ar dori să plătească doar bonusuri de performanţă spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat până în prezent – jucătoarele erau remunerate pentru prezenţa la lot şi încasau prime în funcție de rezultate”, mai scriu italienii.

ADVERTISEMENT

Nu a rămas neremarcată de cei din presa italiană nici declarația lui Segărceanu după ce România a pierdut doar cu 2-3 contra Rusiei.

”Pentru a căpăta o imagine mai clară asupra naționalei României trebuie să remarcăm declarația căpitanului nejucător, care a spus că ar fi dat o bere celui care îi spunea că va pierde doar cu 2-3 acest meci”

Giorgi și Paolini, rachetele principale ale Italiei

Italienii anunță că, mai mult ca sigur, și la meciul cu România, Tathiana Garbin se va baza pe Elisabetta Cocciaretto (154 WTA), Camila Giorgi (100 WTA) și Jasmine Paolini (94 WTA).

”Italia se va prezenta în România cu ambiții legitime și o echipă puternică, aflată în creștere. Ne vom baza pe disponibilitatea Camilei Giorgi, vom conta pe Jasmine Paolini și Elisabetta Cocciaretto ca jucătoare de valoare și într-o creștere continuă”

ADVERTISEMENT