Fotbal intern

Italienii, speriaţi de Billel Omrani! Ce au scris jurnaliştii din Peninsulă despre atacantul lui CFR Cluj

02.10.2020 | 22:04
Italienii speriati de Billel Omrani Ce au scris jurnalistii din Peninsula despre atacantul lui CFR Cluj
CFR Cluj are pe masă o ofertă de 3,5 milioane de euro pentru transferul atacantului Billel Omrani
ADVERTISEMENT

Italienii, speriați de Billel Omrani! Jurnaliștii din Peninsulă au scris despre atacantul celor de la CFR, realizându-i o descriere amplă. Echipa din capitala Italiei va înfrunta CFR Cluj în grupele Europa League.

Campioana României și-a aflat astăzi adversarele din grupele competiției europene, unde va înfrunta AS Roma, Young Boys și ȚSKA Sofia.

ADVERTISEMENT

Printre remarcații jurnaliștilor italieni se numără și atacantul francez în vârstă de 27 de ani, Bilel Omrani, cunoscut după ce sezonul trecut CFR a fost în aceeași grupă cu Lazio.

Jurnaliștii italieni speriați de Omrani! Portretul CFR-ului înainte de meciurile din Europa League

Francezul de la CFR are o cupă în palmares câștigată cu Marseille în sezonul 2011/2012, dar din acel moment cariera sa din Franța nu a evoluat așa cum și-ar fi dorit.

ADVERTISEMENT

Omrani era în 2012 coleg de echipă la Marseille cu jucători extrem de valoroși precum Jordan Ayew, Andre Ayew, Cesar Azpilicueta, Andre-Pierre Gignac sau Mathieu Valbuena.

“Printre vedetele lor, atenție la Omrani, francez cu 34 de goluri din 2016 și până în prezent, care a executat-o pe Lazio în sezonul trecut, dar și la extrema franceză Michael Pereira. În lot este și Damjan Djkovic, fostul jucător de la Cesena și Monza, care a strâns 15 meciuri în Serie A.

ADVERTISEMENT

Omrani are 27 de ani și joacă în România din 2016, țară care i-a devenit a doua casă. În 2012 evolua pentru Marseille, după ce și-a făcut debutul pe Velodrome sub comanda lui Deschamps, iar echipa era plină de stele (Azpilicueta, Valbuene, Ayew, Gignac). Apoi, s-a renunțat la el, iar Clujul i-a oferit a doua șansă”, au scris jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport.

Billel Omrani a venit la CFR Cluj în 2016

Jucătorul nu a reușit să se impună la Marseille, pentru care a strâns doar zece meciuri și a înscris un singur gol. Nu i s-au acordat prea multe șanse în prima echipă și a fost împrumutat un an la Arles-Avignon în sezonul 2013/2014.

ADVERTISEMENT

Billel Omrani a venit în 2016 liber de contract, când ardelenii erau antrenați de Vasile Miriuța. În acel sezon, a evoluat în 30 de meciuri și a înscris de șase ori.

Pentru CFR Cluj, Omrani a jucat în 153 de meciuri și a înscris 37 de goluri în toate competițiile, devenind un jucător de bază în angrenajul ardelenilor.

Romanii au amintiri neplăcute cu AS Roma, după ce în sezonul 2008-2009 din Liga Campionilor, CFR Cluj a câștigat pe Olimpico cu 2-1, în urma unei duble înscrisă de argentinianul Juan Emmanuel Culio.

În returul de la Cluj din grupe, Roma s-a învins cu 3-1, prin golurile marcate de Matteo Brighi și a unei duble a lui Francesco Totti.

CFR a terminat în acel sezon pe ultimul loc al grupei A din care au mai făcut Chelsea și Bordeaux pe ultimul loc, acumulând doar patru puncte. Pe lângă victoria de pe Olimpico, clujenii au mai remizat acasă, 0-0, cu trupa londoneză.

De asemenea, Dan Petrescu nu este uitat de către presa italiană, acesta evoluând între 1991 și 1993 pentru Foggia, în Serie A, iar între 1993 și 1994 pentru Genoa.

ADVERTISEMENT