ADVERTISEMENT
Sporturi

Italienii, speriați de revenirea Simonei Halep în Fed Cup! ”Șansele noastre scad”

Autor: Patrice Podina | 20.03.2021 | 15:39
Italienii, speriați de revenirea Simonei Halep în Fed Cup! ”Șansele noastre scad”
Simona Halep Sursă foto: Twitter Simona Halep

Decizia Simonei Halep de a onora invitația Federației Române de Tenis de a juca împotriva Italiei în Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup) i-a speriat pe jurnaliștii din Peninsulă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, Simona Halep a anunțat, prin vocea fostului căpitan nejucător al echipei României de tenis, Florin Segărceanu, care între timp a demisionat, că nu va evolua contra Italiei, în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup. Recent, numărul 3 mondial a anunțat că a revenit asupra deciziei și că va evolua în întâlnirea de la Cluj.

Meciul de menținere în Grupa Mondială este programat în perioada 16-17 aprilie, la Cluj-Napoca. Inițial întâlnirea trebuia să aibă loc în aprilie 2020, dar a fost reprogramată din cauza pandemiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Italienii știu că prezența Simonei Halep înclină balanța în favoarea României

Până să anunțe că a revenit asupra deciziei de a nu juca în întâlnirea de la Cluj-Napoca, italienii erau convinși că meciul va fi unul echilibrat, cu un ușor avantaje pentru echipa peninsulară.

Starea de spirit a jucătoarelor și oficialilor din Italia s-a schimbat radical după ce campioana din România a confirmat că va juca în Polivalenta din Ardeal.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep schimbă strategia și anunță surprinzător prezența la partida dintre Italia și România. Românca s-a răzgândit și va fi disponibilă pentru căpitanul nejucător Monica Niculescu.

După această știre, că gazdele vor putea conta pe cea mai bună jucătoare, șansele echipei conduse de Tathiana Garbin scad considerabil”, au titrat cei de la Tennis Italiano.

ADVERTISEMENT

Statistica e de partea Italiei

De-a lungul timpului, România și Italia s-au duelat de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru sportivele din peninsulă. Prima înfruntare a avut loc în 1972, în turul doi din Grupa Mondială, și s-a încheiat cu victoria Italiei, scor 2-1.

Singura victorie a tricolorelor s-a consemnat în 1978, în turul I din Grupa Mondială, scor 2-1. Cele două reprezentative s-a întâlnit ultima oară în 1997, în turul I, Grupa I a zonei Europa/Africa, victoria revenind italiencelor cu 2-1.

ADVERTISEMENT

Până să se prezinte la Cluj alături de celelalte jucătoare din echipa României, Simona Halep va participa în perioada următoare la turneul WTA 1000 de la Miami. Acesta se va desfășura în perioada 23 martie – 3 aprilie.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!