Life

Îți plac filmele fantasy şi horror? Dracula Film Festival te așteaptă cu proiecții speciale, în premieră! Intrarea e gratuită!

Brașovul va fi scena unui festival de film cu totul și cu totul deosebit, parcă în ton cu perioada pe care o trăim: Dracula Film Festival, un mataron de filme horror și fantasy.
04.10.2021 | 18:34
Iti plac filmele fantasy si horror Dracula Film Festival te asteapta cu proiectii speciale in premiera Intrarea e gratuita
Dracula Film Festival are loc la Brasov si aduce productii horror din toata lumea Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

În perioada 13-17 octombrie 2021, Brașovul va fi gazda festivalului de filme horror și fantasy, Dracula Film, ajuns la a noua ediție.

Dracula Film Festival, proiecții în premieră națională

Dracula Film Festival de la Brașov va avea și o serie de proiecții cinematografice în premieră pentru România, printre acestea numărându-se și două pelicule din categoria blockbuster: Halloween Kills, cel mai recent film din saga lui Michael Myers creată de John Carpenter, şi Last Night In Soho, drama horror cu Anya Taylor-Joy, ultima realizare al cineastului Edgar Wright.

ADVERTISEMENT

Cele două megaproducții din genul horror vor fi proiectate în gala de deschidere a festivalului de la Brașov și, respectiv, la gala de decernare a premiilor Dracula Film Festival.

Dracula Film Festival, 2500 de producții înscrise în competiție

2500 de producții cinematografice care acoperă toate genurile din categoria horror și fantasy – ale fanteziei adulte, de la comedie neagră la film experimental şi documentar, de la Thriller sau Neo-Noir până la SF şi Horror – au fost jurizate în competițiile destinate scurt metrajelor sau lungmetrajelor la festivalul de film de la Brașov, în prima categorie ajungând în faza finală 19 pelicule, iar în cea de-a doua, 10.

ADVERTISEMENT

Toate cele 10 filme din competiţia de lungmetraj – provenite din țări precum Etiopia, SUA, Rusia, Portugalia, Argentina, Germania, Ecuador, Spania şi China – se vor proiecta la Cinema Astra din Braşov, iar intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile. Totodată, filmele vor putea fi vizionate şi online, dar contracost, pe platforma Eventbook.

Selecţia filmelor din categoria de lungmetraj a fost realizată de directorul festivalului, Ioan Big, un jurnalist cunoscut în toată lumea cinematografiei și care a publicat recentt cartea Zombies în secolul XXI.

ADVERTISEMENT

Filmele de lungmetraj în cursa pentru trofeul Dracula Film Festival 2021 vor fi jurizate de un juriu internaţional format din Elena Muñoz din Spania, producătoarul filmului Amigo care a câştigat Dracula Trophy la Dracula Film Festival 2020, Stuart Jopia (Anglia) şi actorul care este, printre altele,  vocea lui Dracula în populara franciză animată Hotel Transylvania.

Scurtmetrajele concurează pentru două trofee

La categoria scurtmetraj, 19 filme concurează pentru trofeele Little Dracula, la categoria scurtmetraje internaţionale şi Vladutz  la cea a scurtmetrajelor româneşti.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul secţiunii de scurtmetraj a fost criticul de film Cristian Mărculescu, iar juriul e format din Wanda Hutira – artist grafic, Constantin Ene – director de imagine şi Carmen Zmaranda – membru fondator al Amural.

Filmele din competiţia de scurtmetraj vor fi difuzate la Cinemateca Patria din Braşov, iar intrarea va fi liberă în limita locurilor disponibile, dar vor putea fi urmărite și online, contra cost, pe Eventbook.

De ce ne plac filmele de groază

Chiar dacă mulți se feresc de filmele de groază, acest tip de divertisment este, totuși, foarte căutat. Ba chiar, psihologii au încercat să afle care sunt motivele pentru care unii oameni le urmăresc în ciuda spaimelor care le sunt provocate.

Astfel, conform psihologului Neil Martin, citat de Cafe Gradiva, bărbații sunt mai deschiși ideii de a viziona acest tip de filme, motivați de o doză suplimentară de adrenalină, în timp ce femeile așteaptă ca finalul să fie unul cât se poate de just pentru actori.

ADVERTISEMENT