Sport

ITIA, replică după atacul Simonei Halep! Motivul pentru care audierea româncei de la finalul lunii a fost amânată

ITIA a venit cu replica după răbufnirea Simonei Halep în procesul de dopaj. Care este motivul pentru care audierea sportivei din România a fost amânată din nou.
23.05.2023 | 21:30
ITIA replica dupa atacul Simonei Halep Motivul pentru care audierea romancei de la finalul lunii a fost amanata
ITIA a explicat de ce a amândat pentru a treia oară audierea Simonei Halep în procesul de dopaj. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep primește lovitură după lovitură din partea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA) în procesul dopaj. Sportiva din România a răbufnit după ce audierea programată pe 28 mai a fost amânată. ITIA a emis un comunicat oficial prin care a explicat motivul pentru care a amânat pentru a treia oară audierea.

ITIA, replică după atacul Simonei Halep! Motivul pentru care audierea româncei a fost amânată

Simona Halep a precizat într-un interviu pentru Tennis Majors că urmează să fie audiată pe 28 mai, fix în ziua în care încep meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros. Totuși, dubla campioană de Grand Slam a mărturisit că audierea a fost din nou amânată.

ADVERTISEMENT

Sportiva născută la Constanța a avut un mesaj dur pentru ITIA, mărturisind că se simte șocată și dezamăgită de felul în care organizația anti-doping tratează procesul de dopaj al româncei. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a venit cu o replică oficială la mesajul postat de Simona Halep pe rețelele de socializare.

„Am propus ca ambele acuzaţii să fie judecate împreună pentru a evita audieri multiple. Pentru a face asta, dorim să oferim tuturor părţilor (inclusiv tribunalului independent) suficient timp pentru a studia materialele semnificative asociate cu ultima acuzaţie. 

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, decizia aparţine tribunalului independent. Simona Halep are şi ea oportunitatea de a-şi pregăti înfăţişarea înaintea tribunalului”, se arată în comunicatul oficial emis de ITIA.

Simona Halep, acuzată de două ori pentru încălcarea programului anti-doping

Agenția Internațională de Integritate a Tenisului face referire la cele două acuzații separate care i-au fost aduse Simonei Halep. În luna octombrie a anului trecut, tenismena din România a notificat că a fost suspendată provizoriu după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022.

ADVERTISEMENT

Românca și-a pregătit în liniște planul pentru a-și demonstra nevinovăția, însă la finalul lunii aprilie a răbufnit și a cerut șansa de a-și demonstra nevinovăția. Simona Halep a primit o nouă lovitură după ce ITIA i-a adus noi acuzații româncei. Potrivit unui comunicat emis de autoritatea anti-doping, mai multe „nereguli” s-au descoperit în pașaportul biologic al sportivei.

Modul în care ITIA se ocupă de cazul de dopaj al Simonei Halep l-a făcut și pe Patrick Mouratoglou, antrenorul româncei, să răbufnească. Darren Cahill, Chris Evert, Boris Becker sau Alize Cornet sunt alte voci din lumea tenisului care o susțin pe sportiva din România în procesul de dopaj.

ADVERTISEMENT

„Sunt speriate. Și au motive bune să fie speriate!”, a răspuns Patrick Mouratoglou unui comentariu pe Instagram în momentul în care a fost lansată întrebarea: „de ce nu există mai multe jucătoare de top care să-și facă auzită vocea în privința sportivei noastre și a cazului ei de dopaj?”.

ADVERTISEMENT