News

ITP-ul nu mai este obligatoriu pentru toate mașinile! Ministrul Mediului a făcut anunțul

30.03.2019 | 16:14
ITPul nu mai este obligatoriu pentru toate masinile Ministrul Mediului a facut anuntul
ADVERTISEMENT

ITP-ul nu mai este obligatoriu pentru toate mașinile, potrivit anunțului făcut public de către ministrul Mediului. Grațiela Gavrilescu a declarat, în cursul zilei de sâmbătă, la solicitatea în Programul Rabla că Inspecția Tehnică Periodică va fi eliminată pentru “o maşină care stă în curtea unui cetăţean”. De asemenea, a precizat că decizia a venit pentru a nu bloca un sistem care se derulează de mult timp și care „funcţionează foarte bine”.

ITP-ul nu mai este obligatoriu pentru toate mașinile!

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, în cursul zilei de sâmbătă, că Inspecția Tehnică Periodică va urma să nu mai fie necesară pentru toate mașinile. „Am hotărât, făcând o analiză clară, la rece, şi am emis ordinul de ministru prin care ITP-ul pentru o maşină care stă în curtea unui cetăţean să fie scos. Dacă eu am maşina în curte nu o să mă mai duc să plătesc o taxă în plus când pot să mă duc să o dau pentru a achiziţiona o maşină nouă. (…) De săptămâna trecută ordinul este deja postat pe site”, a spus Graţiela Gavrilescu, al Antena 3.

ADVERTISEMENT

În acest context, aceasta a specificat că decizia a venit ca urmare a dorinței de a nu bloca un sistem care se derulează de mult timp. „Interesul nostru este să le scoatem de peste tot, din parcări, din curţile oamenilor, nu avem nevoie sa blocăm acest sistem care este derulat de foarte mult timp şi care funcţionează foarte bine şi în sensul în care facem şi eforturi financiare pentru ca în fiecare an să reuşim să dublăm numărul de prime de casare. Atunci ar fi fost aşa, să zicem, un joc care nu ar fi fost corect”, a adăugat Gavrilescu.

Ministrul Mediului anunță că ITP-ul nu mai este obligatoriu pentru toate mașinile
Ministrul Mediului anunță că ITP-ul nu mai este obligatoriu pentru toate mașinile

“Ordinul este deja postat pe site

Ministrul Mediului a spus că din 2019 cei care doresc să beneficieze de ajutor de la stat pentru a-și înlocui mașina veche, sunt obligați să ducă la casat mașini cu Inspecția Tehnică Periodică valabilă. “La propunerea Ministerului Mediului aprobăm astăzi bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu, principala sursă de finanţare guvernamentală pentru programe şi proiecte destinate protecţiei mediului. Românii aşteaptă lansarea programelor de mediu şi iată că, odată cu aprobarea bugetului, acestea pot începe.”

ADVERTISEMENT