Sport

”It’s coming home”. Anglia, prima șansă la câștigarea Euro 2020

Euro 2020 a ajuns la semifinale, dar toată lumea își face calcule pentru câștigarea trofeului și ultimele prestații o arată pe Anglia ca favorită.
04.07.2021 | 10:23
Its coming home Anglia prima sansa la castigarea Euro 2020
ADVERTISEMENT

Optimile de finală ale turneului final au oferit câteva surprize uriașe, cea mai mare fiind eliminarea campioanei mondiale Franța, dar sferturile au adus calificarea favoritelor.

Și Olanda și-a făcut bagajele în optimi, la fel ca și deținătoarea trofeului Portugalia sau multipla campioană Germania, iar în sferturi Italia a trimis acasă Belgia.

ADVERTISEMENT

Motivele pentru care Anglia e principala favorită la victoria finală

În semifinalele de la Euro 2020 au ajuns trei nume mari ale fotbalului continental, Spania, Italia și Anglia, și o formație care face parte din plutonul al doilea, Danemarca, dar care motivația sa de a ajunge până la final.

Anglia face un turneu final extraordinar din punct de vedere tactic, fiind singura echipă care nu a primit gol în cele cinci meciuri jucate. Pe lângă faptul că au beneficiat parcă de cel mai ușor traseu, ”leii” l-au redescoperit și pe golgheterul Harry Kane.

ADVERTISEMENT

După reprezentația de forță cu Ucraina urmează o semifinală cu Danemarca ce pare la îndemâna trupei lui Gareth Southgate și în aceste condiții Unibet a urcat-o pe Anglia în topul favoritelor la câștigarea trofeului, cu o cotă de 2,40.

Italia și Spania, sperietoare pentru Anglia

Imediat în spatele britanicilor se află două formații care au arătat un joc ofensiv spectaculos, Spania și Italia, și care se vor duela în semifinale. Trupa lui Roberto Mancini a oferit un fotbal spectacol și toată această schimbare de optică a pus-o între favorite.

ADVERTISEMENT

Victoria în fața Belgiei obținută cu un joc bine gândit și cu ultimele 10 minute care pot fi trecute într-un manual de cum trebuie să aperi un scor de calificare, i-a adus Italiei a doua șansă la titlu, Unibet oferindu-i o cotă de 3,10.

După două victorii în care au marcat câte cinci goluri, Spania s-a chinuit în sferturi cu Elveția și doar inspirația portarului Unai Simon la loviturile de calificare i-a trimis în semifinala cu Italia de pe Wembley. Unibet îi vede pe iberici cu a treia șansă la trofeu, oferind o cotă de 3,65.

ADVERTISEMENT

Danemarca, cele mai mici șanse

Formația cu cele mai mici șanse la câștigarea Euro 2020 este văzută Danemarca și prin prisma faptului că nordicii nu sunt o formație care să ajungă constant în aceste faze ale marilor competiții.

Trupa lui Kasper Hjulmand se află pe un trend ascendent după incidentul nefericit al lui Christian Eriksen din primul meci al fazei grupelor, iar faptul că în 1992 au reușit marea surpriză de a câștiga Euro venind de pe plajă poate fi o inspirație în plus pentru actuala generație.

Danezii vin pe Wemblșey după o victorie muncită în sferturi cu Cehia, formația care pierdea foarte greu în grupe cu Anglia. Unibet a pus la bătaie o cotă de 10,50 pentru ca Danemarca să fie noua campioană a Europei.


  • (P) 3,10 este cota UNIBET ca Italia să câștige Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT