Sport

„It’s coming home“? Anglia şi adversarele ei în drumul spre finală. Programul zilei la Euro 2020

Cehia - Danemarca şi Ucraina - Anglia sunt meciurile zilei la Euro, iar câştigătoarele se vor întâlni în a doua semifinală.
03.07.2021 | 01:22
Its coming home Anglia si adversarele ei in drumul spre finala Programul zilei la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 3 iulie, vom cunoaşte careul de aşi de la Euro 2020. Ultimele două jocuri din această fază a competiţiei, Cehia – Danemarca şi Ucraina – Anglia, pot fi urmărite pe Pro TV de la orele 19:00, respectiv 22:00.

Cehia – Danemarca, sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19:00

Pe stadionul Olimpic din Baku, de la ora 19:00, Cehia şi Danemarca luptă pentru un loc nesperat în semifinalele Euro 2020. Arbitrul întâlnirii este olandezul Björn Kuipers.

ADVERTISEMENT

Se anunţă un duel interesant între echipa care a reuşit să elimine Olanda şi cea care a marcat, în premieră la Europene, de patru ori în două meciuri consecutive.

Rezultatele celo două formaţii la Euro 2020

Cehia a terminat pe locul al treilea în grupa D, în spatele Angliei şi Croaţiei, dar peste Scoţia. Apoi, în optimi, a reuşit o surpriză de proporţii, eliminând Olanda, cea mai ofensivă formaţie din faza grupelor.

ADVERTISEMENT
  • Scoţia – Cehia 0-2
  • Croaţia – Cehia 1-1
  • Cehia – Anglia 0-1
  • Olanda – Cehia 0-2

Danemarca, marcată de accidentul lui Eriksen, a avut nevoie de ultimul meci pentru a obţine calificarea în optimi, unde nu a avut probleme cu Ţara Galilor, pe care a spulberat-o.

  • Danemarca – Finlanda 0-1
  • Danemarca – Belgia 1-2
  • Rusia – Danemarca 1-4
  • Ţara Galilor – Danemarca 0-4
ADVERTISEMENT

Ambele formaţii au evoluat mai bine în calitate de oaspeţi. Avantaj Danemarca?

Cehia e dependentă de Schick, atacantul care a marcat de 4 ori până acum (din 5 goluri ale naţionalei sale) şi este golgheter între fotbaliştii rămaşi în competiţie. Doar Ronaldo are 5 goluri, dar superstarul portughez a plecat spre casă după optimi. Cehia e o trupă solidă, de luptă, fără mari individualităţi.

La fel e şi Danemarca, mai ales după ce l-a pierdut pe Eriksen în primul meci, decarul fiind la un pas de moarte după stopul cardiac suferit contra Finlandei. Totuşi, absenţa mijlocaşului i-a unit foarte tare pe colegii lui care par să joace şi pentru Eriksen. Au marcat de opt ori în ultimele două jocuri şi pornesc favoriţi în faţa cehilor.

ADVERTISEMENT

Interesant e că ambele formaţii au pierdut atunci când au început în calitate de gazde la Euro 2020, pe când, ca oaspeţi, niciuna dintre cele două nu a cunoscut înfrângerea. Să fie avantajul în Danemarcei faptul că e oaspete în acest meci?

Echipele probabile în Cehia – Danemarca

Cehia (4-2-3-1): Vaclík – Coufal, Čelůstka, Kalas, Kadeřábek – Holeš, Souček – Masopust, Barák, Ševčík – Schick. Antrenor: Jaroslav Šilhavý.

Danemarca (3-4-3): Schmeichel – Christensen, Kjær, Vestergaard – Wass, Højbjerg, Delaney, Mæhle – Braithwaite, Dolberg, Damsgaard. Antrenor: Kasper Hjulmand.

Nu mai puţin de 7 jucători sunt în pericol să rateze semifinala, în cazul în care naţionala lor se califică. La cehi, Coufal, Hložek, şi Masopust sunt la un galben de suspendare, în timp ce danezii Damsgaard, Delaney, Jensen şi Wass pot absenta dacă sunt avertizaţi.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Cehia – Danemarca: 1,81 este cota pentru „PSF 2”. Vezi aici toate cotele!


Ucraina – Anglia, sâmbătă, 3 iulie, de la ora 22:00

Ucraina – Anglia se joacă sâmbătă, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico din Roma. Acest meci, care va fi arbitrat de germanul Felix Brych, va fi singurul pe care îl va juca Anglia departe de casă, indiferent unde se va opri parcursul ei la Euro 2020. În grupă, a jucat pe Wembley, iar ambele semifinale şi marea finală vor fi găzduite tot de legendara arenă din Londra.

Rezultatele celor două echipe la Euro 2020

Ucraina a beneficiat de ultima poziţie calificantă în optimi. A terminat pe locul 3 într-o grupă cu Olanda, Austria şi Macedonia de Nord, iar între formaţiile de pe locul 3 a fost a patra, adică ultima care a obţinut biletele spre faza eliminatorie.

  • Olanda – Ucraina 3-2
  • Ucraina – Macedonia de Nord 2-1
  • Ucraina – Austria 0-1
  • Suedia – Ucraina 1-2 (după prelungiri, 1-1 în 90 de minute)

Anglia este singura formaţie care nu a primit gol până în acest moment şi a rămas principala favorită la cucerirea trofeului după eliminarea Franţei. Englezii stau excelent la capitolul moral, după ce au reuşit să elimine rivala istorică, Germania, în optimi.

  • Anglia – Croaţia 1-0
  • Anglia – Scoţia 0-0
  • Cehia – Anglia 0-1
  • Anglia – Germania 2-0

Anglia e favorită certă

Ucraina a prins ultimul loc spre optimi, în timp ce Anglia e singura care nu a luat gol. E clar că englezii au prima şansă în această partidă, dar surprize au mai fost. Chiar Ucraina a eliminat, destul de neaşteptat, pe Suedia.

Anglia a scăpat de cel mai mare inamic, 2-0 cu Germania, iar moralul e la cote maxime. Franţa a ieşit şi ea, astfel că englezii au devenit favoriţi şi la trofeu.

Echipele probabile în Ucraina – Anglia

Ucraina (5-3-2): Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Kryvtsov, Matviyenko, Zinchenko – Sydorchuk, Stepanenko, Shaparenko – Yarmolenko, Yaremchuk. Antrenor: Andriy Shevchenko.

Anglia (4-2-3-1): Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Henderson, Phillips – Saka, Mount, Sterling – Kane. Antrenor: Gareth Southgate.

Pentru acest duel, doar ucraineanul Besedin e indisponibil, din cauza unei accidentări, dar din semifinale ar putea lipsi 4 jucători din fiecare naţională. În echipa Ucrainei, Dovbyk, Shaparenko, Sydorchuk şi Yarmolenko sunt la un galben de suspendare, în timp ce pentru englezi sunt în pericol Foden, Maguire, Phillips şi Rice.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ucraina – Anglia: 2,10 este cota pentru „2 pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: