Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat, joi dimineața, cel puțin surprinzător faptul că îl va nominaliza pe președintele Statelor Unite ale Americii la Premiul Nobel pentru Pace. Taisia Nițuleasa, iubita lui David Popovici, a avut o reacție dură pe social media.
Universitatea SNSPA, condusă de Remus Pricopie, a emis un comunicat în care a anunțat nominalizarea lui Donald Trump la Premiul Nobel. Propunerea vine într-o perioadă în care președintele Statelor Unite ale Americii este criticat în presa internațională pentru felul în care a intervenit în zonele de conflict.
Taisia Nițuleasa, iubita lui David Popovici, este studentă la SNSPA. Aceasta a văzut decizia universității conduse de Remus Pricopie și a reacționat pe social media. „Domnu’ Remus, Trump e ăla nașpa, nu v-ați prins?”, a scris ea. În plus, a distribuit și comunicatul Consiliului Studenților, care critică decizia luată de conducere.
„Noi, studenții reprezentanți, nu am exprimat, în cadrul ședinței de Senat din data de 13.03.2025, niciun vot «pentru». Astfel, decizia a fost luată fără susținerea studenților, lucru pe care îl considerăm alarmant și apreciem că, din nou, conducerea SNSPA a optat să ignore studenții, presupușii beneficiari ai activității instituției”, a fost mesajul Consiliului.
Remus Pricopie, rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și fost ministru al Educației, a fost implicat în mai multe controverse în ultimii ani. El a fost acuzat că l-ar fi protejat pe profesorul Alfred Bulai, implicat într-un scandal de hărțuire sexuală la SNSPA. Deși au existat înregistrări compromițătoare, Bulai predă în continuare liniștit.
„Recunoaștem rolul președintelui Donald Trump în facilitarea soluțiilor diplomatice pentru încetarea conflictului din Ucraina, cu respectarea suveranității statelor și în concordanță cu valorile euro-atlantice.
În mod deosebit, asigurarea păcii în regiunea Mării Negre, prin garantarea suveranității Ucrainei și a securității statelor din proximitatea conflictului, în conformitate cu principiile fundamentale ale dreptului internațional, reprezintă un obiectiv esențial pentru stabilitatea globală”, a afirmat Remus Pricopie într-un comunicat de presă.