News

Iubitorii de pisici, avertizați. Ce măsuri trebuie să ia pentru a evita infectarea felinelor cu COVID-19

02.05.2020 | 15:52
Iubitorii de pisici avertizati Ce masuri trebuie sa ia pentru a evita infectarea felinelor cu COVID19
ADVERTISEMENT

Iubitorii de pisici din Franța au fost rugați, pe cale oficială, să ia mai multe măsuri de distanțare socială în raport cu felinele din gospodării.

Iubitorii de pisici sunt avertizați

Desigur, recomandările sunt valabile la nivel mondial, după ce oamenii de știință au realizat că pisicile pot lua Covid-19 de la oameni. Două pisici din New York au fost primele feline din SUA confirmate pozitiv cu Covid-19, luat probabil de la stăpân, iar același lucru s-a întâmpla cu o pisică din Franța.

ADVERTISEMENT

În consecință, Şcoala Naţională de Medicină Veterinară din Alfort a transmis populației ce măsuri ar trebui să ia dacă au pisici în familie, pentru a le proteja.

Așadar, deținătorii de pisici sunt rugați să limiteze contactul cu felinele și să-și pună mască atunci când se află în preajma lor. Mai mult, conform DC News, oamenii sunt sfătuiți să se spele pe mâini înainte de a le mângâia.

ADVERTISEMENT

Patru animale infectate la nivel mondial

Pisica franceză îmbolnăvită cu Covid-19 „locuiește” undeva lângă Paris și a fost detectată după un efort comun al Agenției Naționale de Siguranță Sanitară a Alimentelor, Mediului Înconjurător și Muncii în asociere cu Institutul Pasteur.

La nivel mondial, este al 4-lea caz de pisică îmbolnăvită cu Covid-19, cel mai probabil de la stăpânii ei. Conform specialiștilor, animalul prezintă simptome clinice de ordin respirator și digestiv, asemeni oamenilor.

ADVERTISEMENT

Din fericire, niciuna dintre pisici nu a murit de Covid-19. De exemplu, potrivit unui comunicat emis de USDA și citat de site-ul RTV6, ambele pisici bolnave din SUA aveau simptome respiratorii ușoare și sunt de așteptat să se recupereze complet. Cu toate acestea, iubitorii de feline ar trebui să ia măsuri dacă au și cea mai mică bănuială că ar putea transmite mai departe noul coronavirus.

Nu doar micile feline sunt expuse, cum a dovedit-o și cazul unui tigru de la grădina zoologică din Bronx, New York. Tigru s-a infectat de la un îngrijitor infectat și a început să manifeste diferite simptome, precum tuse seacă.

ADVERTISEMENT
Tags: