Gest dramatic al iubitului uneia dintre doctorițele arestate în dosarul pacientului decedat, în condiții suspecte, la secția ATI din cadrul Spitalului Pantelimon. Acesta a fost găsit leșinat, într-o toaletă publică din Brașov.
Bărbatul în cauză este tot medic anestezist în București. Alarma a fost dată în jurul orei 13, când polițiștii din Brașov au fost sesizați, printr-un apel la 112, despre o posibilă tentativă de suicid. La fața locului, oamenii legii au constatat că bărbatul este în stare de inconștiență. Agenții au găsit mai multe fiole, în jurul lui, cu substanță de uz medical.
De asemenea, acesta a fost ușor de identificat deoarece s-a găsit un ecuson medical. În acest fel, autoritățile și-au dat seama că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, este un medic din București, care ar avea calitatea de martor în dosarul pacienților morți de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”.
Bărbatul apare și în stenogramele de la dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. Acesta ar fi iubitul uneia dintre doctorițele arestate preventiv pentru omor, poreclită și „doamna cu coasa”.
În convorbirea telefonică interceptată de anchetatori acesta vorbea cu doctorița, acum arestată, despre sinuciderea unui alt medic ce a afirmat că noradrenalina nu ar salva vieți, de fapt, ci ar prelungi suferința. În esență, bărbatul i-ar fi recomandat acesteia să se inspire din spusele celuilalt medic, acum decedat.
Iubitul doctoriței ar fi angajat la Spitalul Militar din București. Acesta a fost transportat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgențe Brașov. Polițiștii fac cercetări in rem pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
Consiliul superior de medicină legală a transmis, vineri, o serie de precizări ce privește procesul expertizelor medico-legale. Aceștia explică faptul că au investigat moartea pacientului cu accent pe cauza suspectată, adică scăderea bruscă a noradrenalinei.
De asemenea, legiștii specifică faptul că la momentul expertizei medico-legale au avut la dispoziție toate documentele medicale necesare în concluzionarea morții pacientului.
„Probabilitatea ca decesul să se fi produs datorită stării alterate a pacientului, în cazul în care suportul vasopresor ar fi fost menţinut, se poate estima împărţind numărul de ore în care a fost privat de suport vasopresor la numărul total de ore în care ar fi necesitat acest suport, calcul care duce la o probabilitate de circa 0,4%.
Prin urmare, probabilitatea ca decesul să se fi produs în momentul la care s-a produs, datorită scăderii dozei de noradrenalină este de peste 99%, chiar dacă ar fi să luăm în considerare o agravare progresivă a stării pacientului în cursul spitalizării pe secţia de ATI.
Acesta este un grad de probabilitate extrem de înalt, care se atinge rareori în analizele privind deficitele în acordarea îngrijirilor medicale, motiv pentru care concluziile medico-legale au fost atât de inechivoce”, au explicat legiștii într-un comunicat de presă.