Renumita creatoare de modă și jurată de la Splash! Vedete la apă critică vedetele cu imagini SF. Frumoasa blondină crede că persoanele publice din România nu se documentează suficient înainte de a folosi anumite aplicații.
Iulia Albu a luat sub lupa sa vedetele care au folosit una dintre cele mai populare aplicații zilele acestea prin care le sunt generate imagini desprinse din celebra producție Avatar. Printre acestea se numără Alina Ceușan, Carmen Grebenișan, Dani Oțil sau Theo Rose.
Oana Roman, Andreea Antonescu, Alina Eremia și Andreea Ibacka au vrut, de asemenea, să vadă cum arată, vedeta fiind ferm convinsă că în țara noastră funcționează foarte mult efectul de turmă. Singurul exemplu pozitiv este Gina Pistol.
„În România, pentru aplicația despre care vorbim, și nu doar pentru aceasta, nu au nevoie să plătească. La noi funcționează efectul de turmă. Ne-am învățat atât de bine și ne e atât de confortabil să fim oi.
Cei mai mulți dintre noi refuză să gândească sau să se documenteze înainte de a face un pas. Îndoirea limitelor morale pentru like-uri este și ea un altfel de prostituție.
Pentru persoanele care trăiesc exclusiv din online este simplu. Totul se reduce la like-uri și numărul de campanii care le sunt propuse. Este comic și trist, în același timp.
Asta în cazul în care vedeți foarte multe persoane care o folosesc și care erau înainte foarte vocale în legătură cu războiul din Ucraina și politica externă a Rusiei”, a mărturisit Iulia Albu pentru viva.ro.
În aceeași notă, Iulia Albu a mai subliniat că vedetele de peste hotare primesc bani grei atunci când promovează o aplicație de genul acesta sau un anumit trend. Totodată, stilista a amintit de scandalul Balenciaga care a realizat o reclamă în care minorii erau exploatați.
În altă ordine de idei, legat de aplicația în cauză există foarte multe controverse. Se pare că aceasta preia drepturile trăsăturilor celor care o folosesc. În plus, una dintre opțiunile sale folosește fără drept lucrările unor artiști internaționali.
Dacă aruncăm un ochi mai atent asupra acestor „lucrări” putem observa semnăturile unor artiști. Cel mai probabil nu există un contract între cei care au făcut aplicația și autorii ”desenelor”, lucru care poate genera un scandal legat de drepturile de autor.