Sport
notix pixel id

Iulia Dumanska, nominalizată pentru „cel mai bun tânăr portar” din lume. Votați-o aici!

12.05.2018 | 16:16
Iulia Dumanska, nominalizată pentru „cel mai bun tânăr portar” din lume. Votați-o aici!
Iulia Dumanska are Oltenia la picioare după finala cu Kristiansand

Iulia Dumanska a fost eroina celor de la SCM Craiova în finala Cupei EHF, câștigată de oltence cu 30-25 (22-26 în tur). Portărița din naționala României și-a confirmat încă o dată statutul de una dintre cele mai bune tinere portărițe din lume.

De altfel, prestația Iuliei Dumanska nu a scăpat neobservată de către site-ul de specialitate handball-planet.com, care au decis să o nominalizeze pe Dumanska pentru titlul de „cel mai bun tânăr portar din lume” („World Youth Female goalkeeper 2017/2018”). Printre contracandidatele oltencei se numără Althea Reinhardt, de la Odense (Danemarca), Maja Vojnovic (Krka, Slovenia) și Madita Kohorst (Oldenburg, Germania). Portărița Craiovei poate fi votată aici.

Cum a ajuns Iulia Dumanska în poarta naționalei României

Iulia Dumanska va împlini 22 de ani în luna august a acestui an. Sportiva este originară din Ucraina și a ajuns în România la 14 ani, la un turneu amical de juniori. Talentul ei a fost remarcat de soţii Ion și Ioana Marta şi a fost adusă la Baia Mare, unde a început să joace la CS “Marta”. De aici ascensiunea ei a fost fulminantă, Iulia jucând la toate nivelurile juvenile pentru națională, reușind un bronz cu naționala de tineret a României. Citiți toată povestea aici.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik