Sport

Yulia Dumanska a semnat contractul cu Gloria Bistrița, transfer anunțat de FANATIK: „Mă întorc acasă”

Transfer tare în Liga Florilor. FANATIK a aflat că Iulia Dumanska, portarul echipei naţionale de handbal feminin, s-a înţeles cu Gloria Bistriţa şi de la anul va reveni în handbalul românesc.
16.01.2022 | 20:00
Yulia Dumanska a semnat contractul cu Gloria Bistrita transfer anuntat de FANATIK Ma intorc acasa
Iulia Dumanska, alături de Bianca Bazaliu. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
16-01-2022
18:04

Yulia Dumanska a fost atrasă de proiectul celor de la Gloria Bistrița

Portăriţa Yulia Dumanska, în prezent la Podravka Koprivnica, unde joacă din 2020, și-a informat suporterii că din vară va juca în România.

După o experiență în Croația, am ales ca pentru sezonul următor să mă întorc acasă, în România.

Am hotărât să accept oferta celor de la Gloria Bistrița, alăturându-mă proiectului lor ambițios.

 

Perioada de pandemie petrecută în locuri unde la început nu cunoșteam pe nimeni a fost destul de dificilă, dar totodată benefică.

Însă, până la vară, când mă voi alătura echipei din Bistrița, sunt concentrată pe obiectivele echipei din Podravka”, a scris sportiva pe contul personal de facebook.

Podravka Koprivnica face parte din Grupa A din DELO EHF Champions League, și este una dintre adversarele campioanei României, CSM București. După 9 etape, echipa croată ocupă ultimul loc în clasament, cu 2 p.

În runda a treia, CSM s-a impus, în deplasare, cu 36-31. Meciul retur va avea loc pe 6 februarie.

Una dintre componentele de bază ale echipei naţionale a României, Iulia Dumanska, revine în handbalul românesc. Portăriţa evoluează la Podravka Koprivnica din anul 2020, însă din stagiunea viitoare se va bate la titlu în Liga Naţională.

Transfer tare în Liga Florilor! Iulia Dumanska s-a înţeles cu Gloria Bistriţa

Din informaţiile FANATIK, Iulia Dumanska s-a înţeles cu Gloria Bistriţa, echipă care are ambiţii importante şi în stagiunea viitoare ţinteşte un loc fruntaş.

ADVERTISEMENT

Gloria Bistriţa este una dintre echipele cu cele mai mari bugete din Liga Naţională. Din informaţiile noastre, echipa de handbal feminin are un buget anual de 2,5 milioane de euro.

Campanie impresionantă de achiziţii în vară, dar cu rezultate modeste!

În această vară, Gloria Bistriţa a avut o campanie de achiziţii impresionantă, reuşind să transfere nume importante precum: Jovana Kovacevic, Alexandrina Barbosa, Laura Chiper sau Sonia Seraficeanu.

ADVERTISEMENT

Pe bancă a fost numit Kim Rasmussen, cel care în 2016 câştiga Liga Campionilor alături de CSM Bucureşti. Însă, bistriţencele au avut o primă parte extrem de modestă şi sunt doar pe locul 10, cu 13 puncte.

Horaţiu Paşca a revenit în decembrie pe banca echipei

Kim Rasmussen a fost înlocuit în luna decembrie de fostul antrenor Horaţiu Paşca. “Secund” al lui Ambros Martin în perioada în care acesta antrena echipa naţională, Paşca are misiunea de a duce Bistriţa între echipele de top ale României.

ADVERTISEMENT

Iar campania de transferuri pentru sezonul viitor a început promiţător. Iulia Dumanska este una dintre cele mai importante jucătoare ale echipei naţionale, pentru care joacă din anul 2016.

Însă, bistriţenii au fost criticaţi de mai mulţi oameni de handbal pentru că ar oferi salarii mai mari decât e cazul. Iar exemplul dat este cel al Alexandrinei Barbosa, interul stânga transferat în vară de la CSM Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Alexandrina Barbosa, al doilea salariu din Liga Naţională: 15.000 de euro lunar

Gloria Bistriţa îi oferă un salariu lunar de 15.000 de euro, al doilea cel mai mare din Liga Naţională, după cel al Cristinei Neagu, de la CSM Bucureşti.

Alături de Iulia Dumanska ar putea veni la Gloria Bistriţa şi Bianca Bazaliu. Însă, interul stânga mai are contract un an cu Podravka şi rămâne de văzut dacă va pleca în vară. De Bazaliu s-a interesat şi SCM Râmnicu Vâlcea.

Pentru acest sezon, Gloria Bistriţa are şanse mici de a mai prinde cupele europene, dată fiind evoluţia modestă din prima parte a campionatului. Însă, ambiţiile rămân mari pentru echipa lui Horaţiu Paşca pentru stagiunile viitoare.

  • 25 de ani are Iulia Dumanska
  • 2.500.000 de euro este bugetul anual al Gloriei Bistriţa

 

ADVERTISEMENT