News

Iulia Motoc, după hotărârea CEDO privitoare la Partidul Comunist: „O decizie poate ca o sărbătoare”

Iată ce a declarat Iulia Motoc după ce CEDO a dat dreptate refuzului autorităților române de înscriere a Partidului Comunist pe lista formațiunilor politice:.
26.12.2021 | 09:51
Iulia Motoc dupa hotararea CEDO privitoare la Partidul Comunist O decizie poate ca o sarbatoare
CEDO a susținut refuzul de înregistrare a Partidului Comunist pe lista formațiunilor politice din România. Ce a spus Iulia Motoc. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a susținut poziția autorităților române în ceea ce privește înființarea unui nou Partid Comunist.

După ce decizia a fost publicată, Iulia Motoc, judecătoare a CEDO, s-a arătat foarte mulțumită.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, aceasta a dezvăluit că subiectul Partidului Comunist din România care dorea să reintre pe scena politică nu a fost unul mediatizat la noi în țară.

Iulia Motoc spune că decizia CEDO este „o sărbătoare a evenimentelor din 1989”

În schimb, despre acest lucru s-a relatat în presa din străinătate.

Iulia Motoc a precizat că această decizie a CEDO este ca o sărbătoare a Revoluției din decembrie 1989, când regimul comunist a fost dat jos de la putere, în urma nemulțumirilor acumulate de populație.

ADVERTISEMENT

„O decizie CEDO împotriva României care a fost publicată ieri poate că o sărbătoare a evenimentelor din 1989. Ea a atras atenția presei din străinătate dar și nu celei din țară.

CEDO a decis că refuzul de înregistrare a unui partid politic care nu s-a disociat de fostul Partid Comunist Român a fost justificat”, a spus Iulia Motoc.

ADVERTISEMENT

Ce a transmis CEDO în decizia sa privitoare la Partidul Comunist

De asemenea, după ce a transmis acest mesaj de fericire, Iulia Motoc a publicat și decizia CEDO referitoare la Partidul Comunist, după ce autoritățile de la noi au refuzat ca un astfel de partid să intre pe scena politică, din nou, la 32 de ani de la momentul Revoluției.

CEDO a dat dreptate de cauză statului român și a transmis că refuzul înscrierii acestei formațiuni politice a fost unul justificat.

ADVERTISEMENT

În hotărârea stabilită de instanța europeana se arată că nu există o distincție clară între ceea ce a fost odată PCR și ceea ce voia să fie astăzi Partidul Comunist, acesta reprezentând un pericol pentru democrație.

„Autoritățile interne au considerat că programul și constituția PCR conțineau termeni vagi și generali, fără a ține seama de evoluția socială și politică a țării din 1989, că permit acțiuni totalitare și extremiste de natură să prejudicieze securitatea națională, că reprezintă un pericol pentru valori democratice și că partidul nu s-a disociat de fostul Partid Comunist Român (fostul PCR)”, se arată în decizia Curții Europene a Drepturilor Omului.

ADVERTISEMENT