ADVERTISEMENT
News

Iulia Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi, a părăsit Rusia cu destinația Germania

Autor: Adrian Baciu | 10.02.2021 | 20:29
Iulia Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi, a părăsit Rusia cu destinația Germania
Iulia Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi, a părăsit Rusia cu destinația Germania. Sursa foto: hepta.ro

Iulia Navalnaia, soţia dizidentului rus Aleksei Navalnîi, condamnat săptămâna trecută la aproape trei ani de închisoare cu executare, a părăsit Rusia, miercuri, cu destinația Germania.

ADVERTISEMENT

Din primele informații oferite de presa internațională, ieșirea acesteia din Rusia nu este o plecare în exil, ci o vizită temporară, în țara în care soțul ei a fost tratat după otrăvire.

În ultimele săptămâni, după revenirea acasă a soțului ei, Aleksei Navalnîi, Iulia a avut și ea probleme cu poliția rusă, fiind chiar arestată pentru scurt timp în 23 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Soția dizidentului rus Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia a plecat din Rusia cu destinația Germania

Soția liderului opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi, Iulia, a părăsit Moscova cu destinația Germania, a informat miercuri agenția de știri rusă Interfax, citată de The Guardian.

Iulia Navalnaia a urcat miercuri într-un zbor al companiei Lufthansa care a părăsit capitala Rusiei la ora locală 16.15, a spus agenția, citând o sursă internă. Ulterior, aceasta a aterizat pe aeroportul din Frankfurt.

ADVERTISEMENT

Până la această oră, nu se cunosc motivele plecării ei. Apropiați ai acesteia au declarat că ieșirea ei din Rusia a fost temporară și nu a însemnat plecarea ei din țară pentru exil. Avocatul Iuliei, Svetlana Davydova, a spus că nu poate confirma plecarea acesteia.

Soțul Iuliei, Aleksei Navalnîi, s-a întors la Moscova împreună cu soția sa pe 17 ianuarie, după ce a petrecut aproape cinci luni recuperându-se în Germania.

ADVERTISEMENT

Iulia Navalnaia, reținută la Moscova în ianuarie

Pe 23 ianuarie, Iulia Navalnaia, soția lui Aleksei Navalnîi, a fost arestată de către poliția rusă în timpul unui protest împotriva reținerii soțului ei, desfășurat la Moscova. Proteste similare au avut loc atunci în mai multe orașe ale Rusiei.

Ea a postat o fotografie din duba poliției pe contul său de Instagram. Ulterior, Iulia Navalnîi a fost eliberată din secția de poliți

ADVERTISEMENT

”Îmi pare rău pentru calitatea rea. Este lumină foarte proastă în duba poliției”, a scris Iulia pe pagina ei de Instagram, postând un selfie făcut din interiorul vehiculului de poliţie. Numărul persoanelor arestate la protestele din ianuarie din Rusia a ajuns la peste 2.700.

Între timp, puterea de la Kremlin a emis miercuri un mandat internațional de arestare pentru Leonid Volkov, unul dintre principalii aliați ai lui Navalnîi, care se află în prezent în Lituania.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!