News

Iulia Timoșenko, fostul premier al Ucrainei, în stare gravă la terapie intensivă după infectarea cu Covid-19. Este ventilată artificial

26.08.2020 | 12:31
Iulia Timosenko fostul premier al Ucrainei in stare grava la terapie intensiva dupa infectarea cu Covid19 Este ventilata artificial
ADVERTISEMENT

Starea de sănătate în care se află Iulia Timoșenko, fostul premier al Ucrainei, după infectarea cu Covid-19, este una extrem de gravă.

Internată în weekend, cu diagnostic de SARS-CoV2, aceasta a ajuns la terapie intensivă, iar acum este ventilată artificial.

ADVERTISEMENT

În cursul serii de lunii, starea acesteia s-a înrăutățit, iar doctorii afirmă că nu reușesc să-i scadă temperatura sub 39 de grade Celsius.

Iulia Timoșenko, în stare gravă la terapie intensivă după infectarea cu Covid-19

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko, este în acest moment conectată la un aparat de ventilaţie mecanică, informează Bloomberg. Săptămâna trecută s-a anunţat că fostul premier al Ucrainei şi fiica acesteia s-au infectat cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

În ultimele ore, deputatului ucrainean i-a crescut temperatura corpului şi a fost spitalizată în stare gravă. Rudele acesteia au suferit o formă uşoară bolii Covid-19.

Purtătorul de cuvânt al politicianului ucrainean a declarat că ”deocamdată nu există veşti bune despre starea Iuliei Timoşenko”. Fostul premier ucrainean este supus unui tratament de terapie intensivă, care include un set de măsuri menite să elimine afectarea funcțiilor vitale ale corpului.

ADVERTISEMENT

Timoșenko, unul dintre liderii ”Revoluției Portocalii”

În vârstă de 59 de ani, Iulia Timoşenko s-a afirmat în 2004, atunci când a fost unul dintre liderii Revoluţiei Portocalii. În acea perioadă, liderul pro-occidental Viktor Iuşcenko a fost confirmat preşedinte după ce o instanţă a stabilit că alegerile au fost falsificate în favoarea adversarului său pro-Moscova, Viktor Ianukovici.

Timoșenko a condus în două mandate Guvernul din Ucraina în era Iușcenko, înainte de a fi condamnată la închisoare 7 ani în 2011. În 2014, în urma protestelor din Kiev, cunoscute drept EuroMaidan, femeia a fost eliberată din închisoare.

ADVERTISEMENT

În compensație pentru că a fost condamnată pe nedrept, politicianul a primit 5.5 milioane de dolari din partea Ucrainei. Justiția a considerat că Timoșenko a fost o victimă a sistemului pro-rus.

În urmă cu un an, Timoșenko a participat fără succes la alegerile prezidențiale din Ucraina, care au fost câștigate de actorul Volodymyr Zelenskiy. Momentan, aceasta continuă să conducă partidul în opoziție din Ucraina.

ADVERTISEMENT