News

Iulian Bulai, amendat de CNCD pentru postarea în care a numit-o pe Fecioara Maria „mamă surogat”

28.01.2021 | 15:41
Iulian Bulai amendat de CNCD pentru postarea in care a numito pe Fecioara Maria mama surogat
ADVERTISEMENT

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a luat atitudine cu privire la mesajul prin care Iulian Bulai a numit-o pe Fecioara Maria „o mamă surogat” și a spus despre Mântuitorul Iisus Hristos că s-a născut „fără ca părinții să fi fost căsătoriți”.

Colegiul director al CNCD a hotărât, cu 6 voturi pentru și 3 împotrivă, că postarea ce datează din mai 2019 aduce atingere demnității umane a creștinilor și l-a amendat cu 5.000 de lei pe deputatul USR-PLUS.

ADVERTISEMENT

În replică, Bulai admite că formularea sa nu a fost „cea mai fericită” și susține că a prezentat scuze la momentul respectiv pentru aceste afirmații, dând, totodată, asigurări că intențiile sale „nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva”.

Iulian Bulai a fost amendat de CNCD pentru mesajul în care o numea pe Fecioara Maria „mamă surogat”

Folosirea elementelor religioase, pe care se bazează credința creștin – ortodoxă, folosirea unor analogii, trimiteri, comparații cu ”mamă surogat”, ”Mamă Adolescentă”, ”fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”, dintr-o familie foarte ciudată”, ”tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit” duc în derizoriu preceptele, dogmele religiei.

FANATIK SUPERLIGA

ADVERTISEMENT

Pe aceste elemente se fundamentează credința creștinilor, reprezentând miracolul nașterii Mântuitorului. Textul aduce atingere demnității umane a creștinilor prin crearea unei atmosfere ostile, degradante și umilitoare la adresa acestora. Statutul său de parlamentar implică o mai mare răspundere în exercitarea libertății de exprimare”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Reacția deputatului USR-PLUS: „E posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită”

Am aflat din presă despre o sancțiune primită de la CNCD. Până la acest moment, ea nu mi-a fost comunicată în mod oficial. Bănuiesc că sancțiunea privește o postare de acum mai bine de un an despre Fecioara Maria.

ADVERTISEMENT

Sunt un creștin catolic practicant, iar viața mea a fost și este puternic influențată de valorile credinței mele. Intențiile mele din acea postare nu au fost, în niciun caz, de a jigni pe cineva.

Am înțeles, încă de pe atunci, că e posibil ca formularea mea să nu fi fost cea mai fericită și mi-am cerut scuze la momentul respectiv și pentru formularea în cauză, și pentru interpretările distorsionate la care ar fi putut da naștere.

ADVERTISEMENT

Continuă să-mi pară rău. În același timp, însă, nu cred că există un singur mod de a-ți manifesta credința și nici că acel unic mod trebuie impus altora. Trebuie să ne putem trăi împreună și diferit credințele noastre. Și să-i iertăm pe cei care greșesc fără voie.

ADVERTISEMENT

Întrucât nu am primit o informare oficială cu privire la sancțiune, nu cunosc motivația CNCD. Din acest motiv, nu pot spune mai multe despre ea.

Când voi fi informat pe cale oficială și voi afla mai multe detalii, voi reveni, dacă e nevoie, asupra acestui subiect. Vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere și susținere”, a scris Iulian Bulai pe contul său de Facebook.

Tags:

CLIPUL ZILEI LA FANATIK SUPERLIGA