Fotbal intern

Probleme cu un titular la FCSB! Nu s-a antrenat și merge la RMN. Ratează derby-ul cu CFR Cluj? Exclusiv

04.06.2020 | 13:16
Probleme cu un titular la FCSB Nu sa antrenat si merge la RMN Rateaza derbyul cu CFR Cluj Exclusiv
ADVERTISEMENT

Iulian Cristea, unul dintre stâlpii defensivei celor de la FCSB, are probleme medicale de ultimă oră. Este o veste proastă pentru staff-ul lui Bogdan Vintilă.

Fundașul central a acuzat dureri în zilele anterioare la antrenamente, astfel că trebuie să meargă să efectueze un RMN pentru a vedea gravitatea situației. Medicii celor de la FCSB nu par însă foarte îngrijorați.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea a acuzat dureri și merge să facă RMN. Nu a jucat deloc în amicalul FCSB – FC Voluntari 0-2. Pierde derby-ul cu CFR Cluj?

Formula defensivă pe care Bogdan Vintilă a trimis-o în primul amical al roș-albaștrilor după perioada de pauză, 0-2 cu Voluntari, a surprins în zona centrală. Din cei trei fundași centrali de meserie aflați în lot a jucat doar Bogdan Planic, care avea „șansa a treia” să intre.

Sârbul a ajuns ceva mai târziu în cantonamentul de la Berceni, a stat în izolare două săptămâni, dar a început titular. Andrei Miron a intrat în partea secundă, iar celălalt titular, Iulian Cristea, nu a jucat niciun minut.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că jucătorul venit de la Gaz Metan Mediaș în februarie 2019 are probleme medicale. A simțit dureri la unul din antrenamentele de zilele trecute și a alertat puțin staff-ul.

Este vorba despre unele probleme la adductori, iar pentru lămurirea situației Iulian Cristea va efectua un RMN. Nu se știe încă dacă ar lipsi la Cluj, în derby-ul de deschidere CFR – FCSB, totul depinde de rezultatul investigației medicale.

ADVERTISEMENT

Valentin Crețu și Olimpiu Moruțan sunt aproape de revenire. Vor juca, probabil, în al doilea amical al FCSB

La antrenamentele FCSB mai există încă un fundaș central, despre care FANATIK a scris în momentul sosirii la Berceni. Este vorba de Cristian Tand, 18 ani, pe care Gigi Becali l-a adus de la Școala Ardealul și care se anunță un jucător de viitor.

Momentan, FCSB stă în 3 stoperi, la care se adaugă grecul Soiledis, intrat și contra Voluntariului după pauză. Nu au jucat deloc Valentin Crețu și Olimpiu Moruțan, primul în recuperare după accidentare, al doilea sosit puțin mai târziu în cantonament.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse importante ca ambii jucători să fie văzuți la joc de Bogdan Vintilă la amicalul din week-end cu Academica Clinceni, o nouă ședință de pregătire cu pretenție de joc-școală.

Cum ar putea juca FCSB în derby-ul de la Cluj cu CFR, de duminică, 14 iunie

Ovidiu Popescu a jucat fundaș dreapta contra Voluntariului, exact soluția pe care staff-ul lui Vintilă a gândit-o după ce Vali Crețu s-a accidentat. Este foarte posibil să fie folosit la fel și la Cluj, în derby-ul din 14 iunie cu CFR.

În mare parte, primul 11 al roș-albaștrilor pentru prima partidă oficială de la revenire este cristalizat. Va fi importantă și rezolvarea problemei medicale a lui Iulian Cristea, dar perechea de stoperi va fi, foarte probabil, Planic – Miron.

Primul 11 pentru Cluj:

Vlad – Ov. Popescu, Planic, Miron, Panțâru – Oaidă, Nedelcu, Olaru – Man, Tănase, Coman.

Dragoș Nedelcu, stoper cu Voluntariul, ar putea urca la mijloc, între Oaidă și Olaru, iar cei trei din atac sunt bătuți în cuie: Tănase în spatele dublului Man – Coman. Ar mai exista discuția recuperării totale a lui Crețu, situație în care din formula de mai sus iese Nedelcu și intră Ovidiu Popescu mijlocaș defensiv. Mai sunt, totuși, 10 zile până la meciul din Gruia.

  • 4 puncte este distanța în acest moment dintre CFR Cluj, liderul Ligii 1 și FCSB
  • 1 singur gol s-a marcat în dubla din sezonul regulat dintre CFR și FCSB, cel al lui Vinicius în meciul din 2 februarie 2020 de la Cluj
ADVERTISEMENT
Tags: