Fotbal intern

Iulian Cristea, fundașul golgheter de la FCSB. Are mai multe goluri decât Buș și Buziuc la un loc

23.12.2020 | 13:00
Iulian Cristea fundasul golgheter de la FCSB Are mai multe goluri decat Bus si Buziuc la un loc
ADVERTISEMENT

Iulian Cristea este fundașul central cu cele mai multe goluri înscrise în acest sezon din Liga 1 și a marcat mai multe goluri decât atacanții Buș și Buziuc la un loc.

Fundașul central al celor de la FCSB a fost transferat în 2019 de la Gaz Metan Mediaș și s-a impus rapid ca titular. Iulian Cristea a avut un sezon excelent și este fundașul cu cele mai multe înscrise în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Iulian Cristea a jucat nu mai puțin de 13 meciuri în acest sezon și a înscris pentru FCSB, mai multe goluri decât au reușit atacanții Sergiu Buș și Alexandru Buziuc la un loc, ceea ce spune multe despre valențele sale ofensive.

Iulian Cristea a înscris pentru FCSB mai mult decât atacanții Sergiu Buș și Alexandru Buziuc la un loc

Iulian Cristea este singurul fundaș din lotul lui FCSB care a reușit să înscrie în campionat și este al treilea golgheter al echipei lui Toni Petrea, după Dennis Man și Florin Tănase. Fundașul central transferat de la Gaz Metan Mediaș a marcat nu mai puțin de patru goluri, mai mult decât au făcut-o Darius Olaru (trei goluri), Olimpiu Moruțan (trei goluri) sau Florinel Coman (un gol).

ADVERTISEMENT

Cristea are 26 de ani și este evaluat conform transfermarkt.com la 1,4 milioane de euro. El poate juca și ca mijlocaș defensiv, ceea ce explică evoluțiile sale bune pe fază ofensivă.

Iulian Cristea a vorbit pentru FANATIK în premieră după transferul la FCSB și ne-a dezvăluit care e a doua cea mai mare pasiune a lui după fotbal. Gigi Becali a dat o nouă super lovitură cu transferul fundașului de la Gaz Metan Mediaș, pentru care a plătit doar 150.000 de euro, iar acum valoarează aproape de zece ori mai mult. La fel ca Octavian Popescu, Cristea este un model pentru ceilalți jucători de la FCSB, fiind unul dintre cei mai disciplinați din lot.

ADVERTISEMENT

Diferență uriașă între apărarea FCSB și cea a rivalei Dinamo: Iulian Cristea a marcat 4 goluri, iar Ante Puljic a provocat 4 penalty-uri

Iulian Cristea este fundașul cu cele mai multe goluri marcate în acest sezon de Liga 1 și a marcat mai multe goluri decât orice jucător din actualul lot al lui Dinamo! Borja Valle era golgheterul câinlor cu cinci goluri marcate, însă spaniolul a plecat de la echipă.

Ba mai mult, fundașul central al câinilor și căpitanul echipei, Ante Puljic, nu doar că nu a marcat niciun gol, dar a provocat nu mai puțin de patru lovituri de la unsprezece metri în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

E interesant totuși faptul că în sezonul trecut Iulian Cristea nu a reușit să marcheze niciun gol în 22 de partide în tricoul FCSB, oferind o singură pasă de gol cu FC Voluntari, în timp ce în ultimul an la Mediaș reușea să marcheze trei goluri și să dea și două pase de gol.

Golurile marcate de Iulian Cristea în acest sezon pentru FCSB

  • 03.10.2020: FCSB – Dinamo 3 – 2, un gol
  • 26.10.2020: FCSB – Hermannstadt 5 – 0, un gol
  • 02.11.2020: Chindia Târgoviște – FCSB 0 -2, un gol
  • 21.12.2020: FCSB – Sepsi OSK 1-1, un gol

Clasamentul golgheterilor FCSB:

  1. Dennis Man – 12 goluri
  2. Florin Tănase – 10 goluri
  3. Iulian Cristea – 4 goluri
  4. Olimpiu Moruțan – 3 goluri
  5. Darius Olaru – 3 goluri
  • 2 goluri a marcat atacantul Sergiu Buș pentru FCSB
  • 0 goluri a marcat Alexandru Buziuc în acest sezon
  • 4 goluri a marcat fundașul Iulian Cristea în acest sezon, ajungând la 12 goluri marcate pentru FCSB și Gaz Metan
  • 150.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru Iulian Cristea
  • 1.400.000 de euro este cota lui Iulian Cristea în acest moment

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Astra: 4,25 este cota pentru „1 și peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT