Fotbal intern

Interviu exclusiv cu Iulian Cristea, fundașul transferat de Gigi Becali: „Vreau la Steaua. În 6 luni pot fi campion!”

18.01.2019 | 16:55
Interviu exclusiv cu Iulian Cristea fundasul transferat de Gigi Becali Vreau la Steaua In 6 luni pot fi campion
Iulian Cristea este pregătit să plece de acum la FCSB. Trebuie doar să se înțeleagă cluburile

Iulian Cristea este în ultimele șase luni de contract cu Gaz Metan Mediaș, dar a semnat deja cu FCSB din vara viitoare, transfer anunțat exclusiv de FANATIK. Gigi Becali îl dorește de acum la echipă pe fundașul care ar urma să-i ia locul lui Bălașa, dar nu s-a înțeles cu cei de la Mediaș asupra sumei de transfer.

FANATIK l-a vizitat pe noul fundaș roș-albastru la cantonamentul din Turcia al celor de la Gaz Metan Mediaș, la hotelul „Side Star Resort”, unde a discutat pe îndelete despre noua mutare din viața sa. Deși a insistat în mai multe rânduri pe ideea că e împăcat dacă ar mai rămâne 6 luni la Mediaș, Iulian Cristea își dorește clar să ajungă ACUM la FCSB!

Interviu exclusiv cu Iulian Cristea, noul fundaș al FCSB: „Cluburile nu s-au înțeles încă”

Iulian, care e situația ta?

– Am semnat cu Steaua, voi fi jucătorul lor din vară. Cluburile nu s-au înțeles încă, așa că sunt în cantonament cu Gaz Metan Mediaș, echipa care m-a crescut. Încerc să dau totul, iar dacă va fi să rămân aici și în partea a doua a sezonului vreau să ne atingem obiectivele și să intrăm în play-off.

Există posibilitatea să ajungi la FCSB abia în play-off dacă nu reușești lucrul acesta cu Gaz Metan?

– Știu că până se termină perioada de transferuri se mai joacă patru etape din cele cinci, dar nu pot da un răspuns. Cluburile sunt cele care decid lucrul acesta. Eu, de când am venit aici, în cantonamentul din Antalya, m-am axat doar pe antrenamente și să fiu pregătit foarte bine.

Ce i-a zis Gigi Becali: „Iulian, băiete, te aștept la echipă!”

Crezi că te poate trimite Gaz Metan la echipa secundă, cum declara la un moment dat președintele Mărginean?

– Eu zic că nu e valabilă această variantă. De ce să se renunțe la mine dacă eu dau sută la sută și mă pregătesc bine? Am discutat și cu domnul președinte și cu domn’ profesor Iordănescu despre acest lucru. Mister vrea să impună un anumit stil de joc și mi-a transmis că se bazează pe mine. Dacă rămân la Mediaș și voi fi concentrat și pregătit, eu zic că voi fi titular!

Iulian Cristea, interviu exclusiv cu fundașul transferat de Gigi Becali
Gigi Becali încearcă să-l aducă de acum pe Iulian Cristea la FCSB,. dar Gazul mai vrea niște bani

Cum ți s-a părut Gigi Becali la întâlnirea pe care ai avut-o la Palat când ai semnat contractul?

– Ce să zic? E un om foarte apropiat de jucători. Asta am simțit. Nu am avut foarte mari emoții, știam că am jucat bine și că de-aia vrea să mă transfere.

Ce ți-a zis?

– Că acum sunt la Steaua și că trebuie să dau totul în fiecare moment. Mi-a spus „Iulian, băiete, te aștept la echipă!” Și apoi mi-a zis să dau tot ce am mai bun ca să-mi câștig locul de titular.

„Sunt două tipuri de jucători: unii cad psihic, alții sunt puternici și nu simt presiunea. Eu sunt din a doua categorie”

Poți fi titular în fața lui Bălașa?

– Steaua este o echipă care se bate non-stop la campionat și are jucători foarte valoroși. Concurența este foarte mare, dar e și normal să fie așa când ai astfel de obiective. Dar până la urmă concurența e benefică și o să joace cine e mai bun. Titularizarea nu depinde de mine.

Păi dacă Becali a spus că vii ca să intri titular în locul lui Bălașa…

– Eu cred că sunt două tipuri de jucători: unii care cad psihic după astfel de declarații și alții care nu simt presiunea, sunt puternici și merg mai departe cu încredere. Pentru mine aceste declarații sunt importante pentru că îmi dau și mai multă încredere. Nu e vorba de nicio presiune crescută, pur și simplu merg la Steaua să joc foarte bine și ce-o fi o fi!

Iulian Cristea, interviu exclusiv cu fundașul transferat de Gigi Becali
Iulian Cristea a lucrat cu Mihai Teja la Mediaș, acum o poate face și la FCSB

Iulian Cristea, interviu exclusiv cu fundașul transferat de Gigi Becali. „M-am gândit și toamna asta la echipa națională”

Tot viitorul tău patron vorbea despre tine și ca despre un viitor jucător al echipei naționale.

– Da, am auzit și sper că în viitorul apropiat să fiu convocat la echipa națională. Este un vis al meu, un obiectiv. Și chiar m-am gândit la echipa națională, că o să fiu convocat, și în toamna asta, la ultimele două meciuri din luna noiembrie. De ce să nu mă gândesc dacă am avut un an bun, am fost în echipa turului de campionat și am prins de câteva ori și echipa etapei?

Cum crezi că o să te simți în momentul în care Gigi Becali te va critica?

– Fiecare este om și mai greșește, ce să facem acum? La fotbal lucrul acesta se vede în special la fundași, la atacanți mai puțin. Atacantul dacă ratează e tot 0-0, eu dacă o comit e 1-0 pentru adversari. Greșeala mea schimbă tabela, cum se spune. Iar dacă mă critică domnul Gigi nu am ce face decât să fiu mai atent în meciul următor.

„Am aflat de transfer de la voi, de la Fanatik. Mi-am sunat impresarul și mi-a zis că e adevărat!”

Cine și când ți-a spus prima oară că te vrea Gigi Becali la FCSB?

– M-a sunat cineva de la o televiziune și m-a întrebat dacă am văzut știrea pe care a dat-o Fanatikul. Că sunt dorit de Gigi Becali la Steaua… Eu nu știam nimic, mi-am sunat impresarul și mi-a spus că e adevărat. Deci din presă, de la voi, de la Fanatik am aflat! Apoi au fost discuții cu impresarul meu și s-a rezolvat transferul.

Iulian Cristea, interviu exclusiv cu fundașul transferat de Gigi Becali
Dacă vine acum la FCSB, Iulian Cristea se va bate cu Omrani de la CFR Cluj pentru titlu

Ce discuție ai avut cu Edi Iordănescu vizavi de faptul că plecarea ta se poate produce abia la vară?

– Mi-a spus că știe ce e în capul meu, că mă înțelege că îmi doresc să ajung cât mai repede la Steaua, dar și Gaz Metan, clubul meu, trebuie să fie ok din punct de vedere financiar. Mi-a transmis că mă susține și că e lângă mine. Acum vom vedea ce se va întâmpla.

„Carlos Fortes este un atacant care a făcut diferența”

Iulian, ar fi o problemă pentru tine dacă nu ai pleca acum la FCSB și ai face-o abia la vară?

– Orice jucător își dorește să facă un astfel de pas cât mai repede. E normal până la urmă. Îmi doresc, sincer, să fac pasul de acum și până la vară, Doamne ajută!, Steaua câștigă campionatul și în 6 luni am și un titlu în palmares! Îmi doresc acest lucru, nu pot să spun că nu îmi doresc. Dar dacă nu plec, asta e! Ce pot să mai fac eu?

La Fortes situația este invers față de tine. S-au înțeles cluburile, sunt probleme cu impresarii…

– Da, am citit și îmi doresc să ajungă și el la Steaua cât mai repede. Fortes este un atacant foarte bun, care a venit la noi în țară și a făcut diferența. Ne-a ajutat și pe noi, pe Gaz Metan.

  • Urmează în scurt timp partea a doua a interviului exclusiv acordat de Iulian Cristea pentru FANATIK.