ADVERTISEMENT
Sport

Iulian Dima, decizie curajoasă: a anulat un gol al celor de la FC Voluntari, marcat în finalul partidei

Meciul dintre Dinamo și FC Voluntari a avut parte de un moment controversat. Centralul Iulian Dima a anulat un gol al ilfovenilor.
Autor: Patrice Podina | 19.07.2021 | 22:30
Iulian Dima, decizie curajoasă: a anulat un gol al celor de la FC Voluntari, marcat în finalul partidei
Iulian Dima. Sursă Foto: Sportpictures

Dinamo conducea cu scorul de 3-2 în minutul 90 al întâlnirii cu FC Voluntari, moment în care centralul Iulian Dima a acordat o minge de arbitru.

ADVERTISEMENT

El a lăsat mingea să cadă, iar Neluț Roșu l-a văzut ieșit din poartă pe Eșanu, a șutat plasat și balonul a scuturat plasa. Centralul partidei nu a validat, însă, reușita ilfovenilor. Jocul s-a reluat cu repunerea balonului din șase metri.

Decizia lui Dima a fost corectă

Chiar dacă spiritele s-au aprins după decizia centralului de a anula reușita lui Ricardinho din finalul timpului regulamentar, decizia a fost una corectă.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului, la minge de arbitru, dacă un jucător trimite balonul direct pe poartă, și mingea intră în poartă, golul va fi anulat. De ce, a explicat fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu.

”Din minge de arbitru nu se poate înscrie, chiar dacă mingea atinge solul. E obligatoriu ca mingea să cadă pe sol înainte să fie jucată, dar ca să fie gol valabil această trebuie să fie atinsă de cel puțin doi jucători, sau să fie atinsă de două ori de un jucător.

ADVERTISEMENT

Dacă Eșanu atingea mingea era gol valabil, pentru că ea a fost deviată puțin, dar a fost inspirat”, a explicat fostul mare arbitru Ion Crăciunescu, la Digisport.

Iulian Dima le-a refuzat un penalty și celor de la Dinamo

Faza din finalul întâlnirii de pe arena din Ștefan cel Mare nu a fost singura care a creat confuzie printre cei 22 de jucători de pe teren.

ADVERTISEMENT

În minutul 69, după un duel cu Ricardinho, Andreas Mihaiu a căzut în suprafața de pedeapsă. Dinamoviștii au solicitat acordarea unei lovituri de la 11 metri.

Fotbalistul lui Dinamo avea prim-planul și a fost doborât de o intrare imprudentă a portughezului. A fost o alunecare prin care l-a dezechilibrat pe Mihaiu.

ADVERTISEMENT

Deși faultul a părut evident și centralul Iulian Dima era bine poziționat, la aproximativ 10 metri de locul în care s-a petrecut incidentul, acesta din urmă a indicat repunerea mingi în joc din colțul careului de 6 metri.

Dinamo, fără nici un jucător străin pe teren, s-a impus cu scorul de 3-2, după ce ilfovenii au deschis scorul și au egalat la 2.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1